in

Zo maak je je eigen desinfecterende handgel die minimaal net zo goed tegen het coronavirus werkt

Je handen wassen is de sleutel om de verspreiding van bacteriën te minimaliseren en te voorkomen dat infecties in je lichaam terugkeren.

Sinds het coronavirus is uitgebroken zijn bijna alle handgels uitverkocht of zijn ze te koop voor belachelijk hoge prijzen.

Volgens Centers Disease Control and Prevention (CDC, overheid van Amerika), moet je je handen 20 seconden wassen met stromend, schoon water en zeep voor het beste resultaat.

De CDC voegde er echter aan toe dat een handdesinfecterend middel op alcoholbasis het beste is als stromend water en zeep niet beschikbaar zijn.

Helaas zijn deze commerciële handdesinfecterende middelen de laatste tijd erg in de belangstelling door bijvoorbeeld het coronavirus en er zijn genoeg redenen waarom je ze zou moeten vermijden en je eigen zelfgemaakte, niet-toxische ontsmettingsmiddel moet maken.

De giftigheid geassocieerd met commerciële handdesinfectiemiddelen
Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) bevatten alle antibacteriële gelabelde reinigingsproducten, zoals antibacteriële zeep en handdesinfectiemiddelen, triclosan en triclocarban die zeer schadelijk zijn voor je gezondheid.

Langdurig gebruik van antibacteriële, commerciële handdesinfectiemiddelen hebben negatieve effecten op het lichaam.

Resultaten van een studie uit 2006 gepubliceerd in Microbial Drug Resistance hebben aangetoond dat, bij regelmatig gebruik, de triclosan in handdesinfectiemiddelen en andere handreinigingsproducten huidbacteriën en andere micro-organismen resistent maken tegen het effect ervan.

Bovendien vormt triclosan ook een risico om een ​​volksgezondheidsprobleem te worden, omdat het een persoon immuun kan maken voor de effecten van medicinale antimicrobiële stoffen, zoals die geneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van de besmettelijke bacteriën E. coli en salmonella die het vermogen hebben om de hele gemeenschap.

Lees ook  IJsberen worden gedwongen tot kannibalisme vanwege de opwarming van de aarde

Bovendien hebben studies ook aangetoond dat commerciële handdesinfectiemiddelen propyleenglycol en dergelijke isopropylmyristaat kunnen bevatten die het absorberend vermogen van de huid verbeteren, waardoor de huid meer vatbaar wordt voor het absorberen van talloze milieuverontreinigende stoffen.

Het gebruik van deze ontsmettingsmiddelen maakt je huid ook beter doordringbaar voor de vermoedelijke hormoonontregelaar bisfenol-A (BPA).

BPA wordt veel gebruikt op bonnen omdat het helpt de inkt aan het papier te hechten en het beter zichtbaar te maken.

Volgens een studie, namen degenen die commercieel ontsmettingsmiddel gebruikten onmiddellijk na het verwerken van papieren bonnen 10 keer meer BPA in hun lichaam op dan degenen die dit met droge handen deden.

Eenmaal opgenomen in de huid, blijft BPA langer in het bloed, omdat dit niet onmiddellijk door de lever kan worden verwerkt.

Kunstmatige geuren zijn ook te vinden in commerciële handdesinfectiemiddelen. Deze geuren zijn in verband gebracht met hormoonverstoring, ademhalingsproblemen, dermatitis, allergieën en mogelijke bijwerkingen op het voortplantingssysteem.

Daarom zou het veel beter zijn als je gewoon je eigen chemicaliënvrije handdesinfecterend middel maakt.

Niet-toxisch Zelfgemaakt Handdesinfecterend Recept
In dit recept is ontsmettingsalcohol degene die de ingrediënten bij elkaar houdt en de kiemen effectief doodt.

Aloë vera-gel is een effectief antibacterieel middel dat je huid kan hydrateren. Vitamine E-olie of plantaardige glycerine helpt de hardheid van ontsmettingsalcohol tegen te gaan.

Andere effectieve antibacteriële middelen zijn kruidnagel, rozemarijn, kaneeltheeboom en eucalyptusolie.

In een studie uit 2006 gepubliceerd in BMC Complementaire en alternatieve geneeskunde, bleken essentiële oliën van rozemarijn, kaneel en kruidnagel effectief te zijn tegen krachtige bacteriën.

Lees ook  Online foto van opa redt zijn leven nadat vrienden kanker opmerken.

Bovendien bleken significante antibacteriële activiteiten tegen E. coli en S. aureus-bacteriën te worden vertoond door etherische olie van eucalyptus, beweerd door een onderzoek uit 2012 gepubliceerd in de Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine.

Volgens een studie uit 2000, gepubliceerd in het Journal of Antimicrobial Chemotherapy, was tea tree olie zeer effectief in het snel wegvagen van meerdere medicatie-resistente bacteriën.

Dit is wat je nodig hebt:
– 2/3 kopje Isopropyl alcohol 91% (ontsmettingsalcohol)
– 1/3 kopje aloë vera-gel
– Etherische olie met je eigen keuze qua geur (wij vinden lavendel erg lekker) (optioneel)
– Een kleine of middelgrote mengkom
– Een lepel
– Een leeg pompflesje, bijvoorbeeld eentje voor op reis
– Een klein stukje tape om te labelen

Procedure:
1. Roer Isopropyl alcohol en aloë vera-gel in een mengkom tot alles goed gemengd is.
2. Voeg 8-10 druppels geurende etherische olie toe (optioneel, maar wel lekker!). Roer om op te nemen.
3. Giet het zelfgemaakte handdesinfectiemiddel in een leeg pompflesje en sluit af. Schrijf ‘handdesinfecterend’ op een stuk tape en plak het op de fles.
4. De CDC beveelt het gebruik van handdesinfecterend middel aan met een alcoholgehalte van ten minste 60%. Dit recept is een ontsmettingsmiddel dat iets hoger is dan dat alcoholgehalte, dus volg de verhoudingen precies – voeg niks extra toe!
5. Handdesinfecterend middel is natuurlijk de tweede beste manier om je handen kiemvrij te houden. Maar het is altijd nog beter om gewoon je handen te wassen.
6. Spuit nu wat op je handpalm en wrijf het over je handen.

Bridget Maasland laat mannen keihard watertanden met selfie in bed!

Geurkaarsen kunnen een ernstig risico vormen voor de gezondheid van je baby