in

ZO gebruiken bijna alle vrouwen hun tampons verkeerd, jij doet dit waarschijnlijk ook fout!

Voor vele vrouwen is ongesteld zijn een maandelijks probleem. Gelukkig zijn er tijdens deze periode vele hulpmiddelen die het ongesteld zijn draaglijk maken. Waar vrouwen vroeger met een veredelde theedoek in hun slip rond moesten lopen, hebben wij tegenwoordig de ‘luxe’ van tampons!
tampon, vrouwen tampon

Bij ieder doosje tampons zit een gebruiksaanwijzing, maar geen enkele vrouw heeft deze aandachtig doorgelezen. Dit is dan ook waarom er vaak foutjes worden gemaakt tijdens het gebruiken van de tampons. Helaas kunnen deze foutjes ook wel eens vervelende gevolgen hebben.

Lees hieronder de meest voorkomende tampon-fouten en probeer ze te voorkomen!

1. Je wast alleen je handen nadat je de tampon hebt ingebracht: Toch is het wel zo fris om je handen voor het inbrengen van je tampon ook te wassen. Je handen bevatten namelijk honderden bacteriën en je wilt deze natuurlijk liever niet in de buurt van je intieme zone hebben.

Lees ook  Onderzoek laat zien dat vrouwen stiekem de verwarming hoger zetten

2. Je gebruikt maar één soort tampon: Gelukkig komt het niet vaak voor, maar sterk absorberende tampons kúnnen de dodelijke ziekte Toxic Shock Syndrome veroorzaken. Gebruik dus alleen extra absorberende tampons op zwaardere dagen en wanneer je deze echt nodig hebt. Neemt de menstruatie af, kies dan minder absorberende tampons. Tijdens de menstruatie verschillen alle dagen van elkaar, dus gebruik ook verschillende formaten tampons.

3. Je houdt je tampon de hele dag in: Dit is dus iets wat je echt nooit moet doen. Het dragen van dezelfde tampon de hele dag, geeft een verhoogd risico op TSS. Het is aan te raden om iedere vier uur een nieuwe tampon in te doen.

Lees ook  Het verhaal van Ted, de hond die zijn baasje deed ontwaken uit een coma

4. Je gebruikt wel eens een tampon waarvan de wikkel is gescheurd: Een klein scheurtje in de wikkel van je tampon? De tampon is dan hoogstwaarschijnlijk in aanraking geweest met de bacteriën in je tas, die niet in je vagina thuishoren.

5. Je bewaart ze in de douche: niet doen, tampons blijven veel langer fris in droge ruimten.

Vergeet dit artikel niet te delen met al je vrienden en familie op Facebook

Hij steekt een naald in de schil van een banaan en kijk wat er gebeurt!

Ouders schrikken wanneer ze hun pasgeboren Dochtertje te zien krijgen: “Mijn zoon noemde haar zelfs Batman”