in

Zij is 12. Hij is 37. Wat ze doet op hun bruiloft? Ik ben totaal verbijsterd.

Een bruiloft is absoluut iets prachtigs om hopelijk nooit meer te vergeten. Dit geldt natuurlijk voor de bruid, bruidegom en de familie en vrienden.

Een bruiloft vinden wij prachtig als je ongeveer op dezelfde leeftijd gaat trouwen. Je zou hierbij natuurlijk denken dat dit vanzelfsprekend is, maar toch worden er elke dag tienduizenden minderjarige meisjes gedwongen voor een huwelijk.

In deze onderstaande video maken we kennis met Thea. Thea is een 12 jarig meisje, Thea kreeg van haar moeder te horen dat ze ging trouwen met Geir, een man die ze niet kende en maar liefst 25 jaar ouder is dan zij.

Lees ook  Nieuwe wending in zaak Madeleine McCann

‘Hi! Mijn naam is Thea, ik ben net twaalf jaar oud en over ongeveer een maand moet ik trouwen!!!’ schreef de Noorse Thea op haar ‘bruiloftsblog’.

Er ontstond meteen een flinke discussie over haar verhaal in haar stad. Op haar bruiloftsdag loopt de bruid die nog een kind is naar het altaar toe. Ze komt tegenover haar toekomstige man Geir te staan.

Vervolgens wordt haar de grote vraag gesteld, het ongelukkige meisje schudde nerveus haar hoofd en koos voor haar eigen toekomst. Maak je bij deze geen zorgen, Thea’s verhaal was een goed uitgedachte campagne van Plan Noorwegen.

Lees ook  Vrouw boort 19 gaten in een zelfgemaakte krat – kijk nu naar de resultaten 5 maanden later

Gelukkig was Thea”s huwelijk misschien niet echt, gedwongen kindhuwelijken komt helaas dagelijks wereldwijd nog erg veel voor.

Bekijk de video van Thea en Geir in de kerk hieronder. Vind jij het kunnen als een meisje gedwongen moet trouwen?

Laat het ons weten en DEEL deze video campagne vooral verder met je vrienden als je gedwongen kindhuwelijken wilt stoppen!

Gaspit schoonmaken? Vervelend werkje, maar met dit simpel trucje is het zo gedaan!

De kraai gaat naast de man zitten. Als je hoort welk woordje deze vogel geleerd heeft lig je helemaal dubbel