in

Ziekelijk: nietsvermoedende wandelaar bewusteloos geslagen met baksteen (video)

Haatboodschappen en haatmisdrijven. We worden er dagelijks zoveel mee geconfronteerd, maar wennen doet het nooit.

Onderstaande beelden zijn dan ook niet bedoeld voor de gevoelige zielen of mensen wiens bloed snel een kooktemperatuur bereikt. De video is sinds maandag volop viraal gegaan op de Amerikaanse sociale media.

Opgenomen aan de West Hamburg Street te Baltimore, zien we hoe een zwarte man een nietsvermoedende blanke man van achteren besluipt en hem bewusteloos mept met een zware baksteen.

Lees ook  Politietop wist al langer van racistische appjes agenten, maar greep niet in

Dit tot groot jolijt van de filmer van dienst. Volgens een getuige behoorde de aanvaller en de persoon verantwoordelijk voor het filmpje samen. Na de aanval namen ze meteen het hazenpad.

Gemeenteraadslid van Baltimore, Eric Costello, plaatste de video op Instagram en veroordeelde de aanval. “Deze video illustreert perfect de complete respectloosheid die sommige hebben voor een menselijk leven. Dit zal ten gronde onderzocht worden en eens gevat wordt de dader vervolgd voor poging tot moord”, aldus Costello.

Lees ook  Meisje (14) wordt tot zelfmoord gedreven - dan nodigt vader haar pesters uit voor begrafenis

Maar ook het slachtoffer van dienst wordt gezocht, want de man kon volgens omstaanders (gelukkig) terug op eigen benen staan, maar verdween snel uit het zicht.

Voor 2000 euro kan je met Temptation-Angelique naar bed!

Liz’ (25) implantaten moeten er na twee jaar uit: ‘Het is ongezond om ze te laten zitten’.