in

Zeg vaarwel aan rugpijn: deze oefening helpt onmiddellijk rugpijn te verminderen

De ruggenwervel is een centraal onderdeel van het lichaam die ons in staat stelt om te staan en te wandelen. Rugproblemen kunnen zelfs leiden tot nog meer problemen in andere lichaamsdelen.

Wanneer we rugpijn hebben, kan de pijn zo hevig zijn dat het echt onze levenskwaliteit vermindert. Om een goeie gezondheid te behouden, is het dus belangrijk om rugproblemen te voorkomen.

Een manier om dit te verkrijgen is een simpele stretchoefening die rugpijn kan voorkomen en verminderen… en dat in slechts 2 minuutjes!

Lees ook  Zo voelt een elektronische schokhalsband bij een mens.

Er zijn vele oorzaken voor rugproblemen. De ruggenwervel kan beschadigd zijn door te lang neer te zitten, wat veel pijn kan veroorzaken. Rugproblemen kunnen ook ontstaan door een slechte fysieke conditie of door je spieren op te spannen.

Een tip die pijn kan behelpen, en verdere schade aan de rug kan voorkomen is deze simpele stretchoefening. Het enige wat je nodig hebt is een matje om oefeningen op te doen, en iets wat je kan gebruiken als riem, zoals een handdoek (of ja, een riem natuurlijk). Het tofste van al is dat deze oefening slechts 2 minuten per dag nodig heeft.

Lees ook  Een kat kan je niet trainen? Met deze simpele tips lukt het je gegarandeerd

Tijdens het doen van oefeningen is het belangrijk om correct te ademen, zodat je spanning kunt verminderen en het lichaam kunt kalmeren. In de video hieronder, die al meer dan 2 miljoen (!) keer werd bekeken, legt yogaleraar Vytas Baskauskas deze oefening uit.

Het is zeer simpel, en hopelijk maakt het een verschil in je leven!

Last van een vette huid met mee-eters? Zó verwijder je ze echt

Wat is carnaval en waarom vieren we het eigenlijk? Dit is het antwoord!