in

Ze eet haar favoriete voeding en sterft 21 dagen later. Nu waarschuwt haar familie iedereen over dit voedsel.

Eten is genot, daar is iedereen het wel over eens. Maar als het op rauwe voeding aankomt, moet je voorzichtig zijn wat je eet. Jeanette LeBlanc, een vrouw uit Louisiana, at haar favoriet rauw voedsel en het leidde tot de dood. Jeanette LeBlanc (55) genoot aan de kust van Louisiana in september 2017 van een gezellig dagje uit met vrienden en familie toen ze de bacterie opliep.

Volgens haar vriendin Karen Bowers at Jeanette die dag meer dan 20 rauwe oesters. Na de maaltijd begon ze zich onwel te voelen. Eerst dacht Karen nog dat het een allergische reactie was.

Lees ook  Moeder die dochter verloor na bevalling krijgt na 36 jaar te horen dat ze nog leeft

Maar het werd alsmaar erger en twee dagen later moest ze in het ziekenhuis opgenomen worden. De dokters ontdekten dat ze vibrio had, een vleesetende bacterie. Een persoon kan met deze bacterie geïnfecteerd worden na de consumptie van rauwe of niet goed gekookte etenswaren.

Jeanette vocht in het ziekenhuis 21 dagen tegen de bacterie, maar overleed uiteindelijk op 15 oktober 2017.

Wat de dokters ontdekten is schokkend. De oesters bevatten een vleesetende bacterie die het lichaam van Jeanette van binnenuit begon op te vreten.

Lees ook  Dennis uit Amsterdam is doodsbang voor honden, nooit naar visite en kilometers omlopen als ik er een zie

Nu zamelen familie en vrienden gelden in om een campagne te starten om mensen bewust te maken van deze dodelijke bacterie. Moesten ze het eerder geweten hebben, zouden ze het leven Jeanette kunnen redden hebben.

Dit is angstaanjagend. Het is tragisch dat een gezellige familie-uitstap op een drama uitdraaide. Maar we kunnen de familie en vrienden van Jeanette helpen door bewustwording te verspreiden over deze bacterie.

Dokters verwijderen grote zak van baby’s gezicht. Wat eronder verborgen zat, roert hen tot tranen toe.

9-jarige jongen leeft lang genoeg om een naam te kiezen voor pasgeboren zusje alvorens te overlijden.