in

YouTube verwijdert kanaal van rapper en complotdenker Lange Frans

YouTube heeft het kanaal van rapper en complotdenker Lange Frans verwijderd. Volgens de rapper heeft het te maken met de uitzending van Zondag met Lubach van afgelopen zondag. Hij zou herhaaldelijk de richtlijnen van YouTube hebben geschonden schrijft NOS.

Arjen Lubach liet daarin zien dat Lange Frans een complotdenker is die bijdraagt aan de verspreiding van complottheorieën, zoals dat “de elite” en politieke leiders lid zijn van een p*dofielennetwerk en kinderen mis bruikt.

Voor de video’s op zijn kanaal houdt hij gesprekken met mensen die het met hem eens zijn of nog extremere ideeën hebben.

Lees ook  Nijmegenaar overleden aan ‘killer pills’, pas aub op voor deze levensgevaarlijke dieetpillen! Delen svp!

Lubach trok van leer tegen de algoritmen die socialemediabedrijven gebruiken. Hij sprak over een “fabeltjesfuik”, waarin mensen al snel terechtkomen als ze hun informatie alleen van sociale media zoals YouTube en Facebook halen.

Door de algoritmen die daarachter zitten, krijgen mensen vooral informatie en filmpjes te zien die aansluiten op hun interesse.

Die zijn daardoor eenzijdig en worden ook steeds extremer, omdat de mens nou eenmaal houdt van sensatie en omdat de sociale media hun geld verdienen door zoveel mogelijk filmpjes aan de man te brengen, betoogde Lubach.

“De meesten van jullie denken nu, hoop ik: what de f*ck is dit?” zei Lubach in zijn talkshow. “Dat had ik ook, totdat ik laatst een beetje ben gaan rondklikken op YouTube. Daar zijn heel veel mensen die geloven dat onze realiteit niet klopt.”

Lees ook  Wat afschuwelijk: haar dochter probeerde (8) al tientallen keren een einde aan haar leven te maken…

Lubach liet op Twitter meteen weten dat hij censuur ook niet de oplossing vindt.

Waarschijnlijk is het account van Lange Frans is verwijderd, omdat YouTube sinds vorige week harder optreedt tegen video’s die complottheorieën verspreiden en oproepen tot geweld.

Het bedrijf hanteert de regel dat als iemand drie keer binnen een bepaalde tijd de regels overtreedt, het kanaal offline gaat.

7-jarig meisje heeft theekransjes met haar 5 meter lange python Cher

Aantal positieve tests weer boven de 10.000 – De volledige lockdown nu heel dichtbij!