in

Winkeleigenaar redt hondje na schop tegen het hoofd door eigenaar.

De voetgangers in deze winkelstraat in het Britse Liverpool zagen geschokt de volgende taferelen op het voetpad. Een sleepte zijn hond meedogenloos achter zich aan. Omdat de bange Jack Russel Terriër hem niet snel genoeg volgde, haalde de eigenaar uit en gaf hem met volle kracht een schop tegen het hoofd! Het dier vloog letterlijk door de lucht en op het voetpad bleven bloedsporen achter.

Hoewel geschokte voorbijgangers de man confronteren en hem filmen, slaagde hij erin om in zijn nabijgelegen woning weg te vluchten. Michael Lamb, een winkeleigenaar, had het voorval vanuit zijn winkel gezien en kon het dier gewoon niet aan zijn lot overlaten.

Lees ook  De waarheid achter deze unieke paarden, die aan het eind van de 19e eeuw leefden, is fascinerend

“Ik sloot de winkel en liep ernaartoe. Ik klopte op de deur en kon de hond duidelijk horen blaffen. Mijn eerste gedachte was: ‘Ik moet de hond hier wegnemen!’”, vertelde de 42-jarige man.

Hij confronteert de hondeneigenaar en kon het bebloede dier meenemen. Gelukkig had de kleine viervoeter volgens de dierenarts geen zware verwondingen opgelopen en overlaadde zijn redder met natte kussen. Omdat de drievoudige vader al een hond had, kon hij de Terriër niet zelf houden.

Lees ook  Ezels op het Pittoreske eiland Santorini lopen zich letterlijk krom om zwaarlijvige toeristen op de heuvels te dragen.

Maar hij had al een nieuwe thuis voor het hondje gevonden: Kerry Thomas, die haar winkel in dezelfde straat had, was maar al te blij om de hond een nieuwe thuis te schenken. En ze had zowaar al een nieuwe naam voor de hond: Mick, maar zijn tweebenige redder.

De politie kreeg de videobeelden onder ogen en stelde een vervolging in tegen de eigenaar. Mick moet gelukkig niet meer terug naar deze dierenbeul, en dat dankzij het heldhaftige optreden van zijn naamgenoot.

Grap van de dag: Bankier in blitse Ferrari houdt racewedstrijdje met hoogbejaarde man.

7-jarige jongen valt in slaap nadat hij over buikpijn geklaagd had, en wordt 11 dagen lang niet wakker.