in

Wielrenner rijdt hondje aan en gaat ervandoor: ’We willen het gesprek aangaan’

Mark en zijn vriendin Ania zitten in zak en as nu hun hondje Gucci is aangereden door een wielrenner. Gucci raakte ernstig gewond, maar de fietser ging er snel vandoor toen de ernst van de verwondingen zichtbaar werd. Ze hopen de dader te vinden.

Het ongeluk vond afgelopen maandag om 17.40 uur plaats op de Willemsbos in Hoofddorp. Ania heeft nu op Facebook een open brief geschreven aan de wielrenner in de hoop dat de persoon in kwestie zich meldt. „Ja, het roekeloos door de straat racen was wellicht fout met daardoor het compleet over het hoofd zien van mijn hondje en de botsing tot gevolg. Kennelijk realiseerde je je die fout al snel en besloot je op dat moment ervandoor te gaan. In een split second nemen we besluiten die we achteraf betreuren. Hopelijk denk jij er uiteindelijk ook zo over en meld je je alsnog bij mij. Fouten maken mag, maar herstel ze voor zover dat kan.”

Lees ook  Trouwe hond wacht al ruim 80 dagen op overleden baasje

De 13-jarige Gucci hield vier gebroken ribben, gekneusde longen en meerdere hematomen over aan het ongeluk. „Met ons hondje is het nog zorgelijk. Gelukkig wel donderdag thuisgekomen na opname uit een dierenkliniek”, zo laat Mark weten aan De Telegraaf. „Het wordt nog een taaie strijd, maar het ziet er wat bemoedigender uit.”

Lees ook  Hond achtergelaten met hartbrekende boodschap van baasje

Mark en Ania hopen dat de wielrenner zich meldt om het gesprek aan te gaan. „Ondanks de boosheid en volslagen onbegrip hebben we uiteraard overigens geen enkele intentie om voor eigen rechter te spelen. En de stevige dierenartsrekeningen komen we ook wel uit.”

Het stel gaat aangifte doen bij de politie, maar wacht nog even af hoe het herstel van Gucci verloopt.

Kindje valt van balkon op geparkeerde auto in Haagse Schilderswijk

Kans van 1 op 50 miljoen: twee baarmoeders én zwanger van een tweeling