in

Wetenschappelijk bewezen: Kom binnen 5 minuten van hoofdpijn af zonder het gebruik van medicijnen!

Als je last hebt van hoofdpijn, maar geen paracetamol of ibuprofen in de buurt hebt, lijkt de situatie hopeloos. Maar dit hoeft helemaal niet waar te zijn.

Er bestaat namelijk een wetenschappelijk manier om op vrij eenvoudige wijze van hoofdpijn af te komen, genaamd: Acupressuur.

Wij zullen je in dit artikel meer uitleggen over deze techniek en hoe deze toe te passen. Acupressuur is een soort massage waarvan de effectiviteit wordt bevestigd door verschillende wetenschappelijke onderzoeken.

Door zijn aard is het een vorm van acupunctuur en reflextherapie, maar het vereist verder geen speciale medische kennis. Het proberen waard dus!

Hoe acupressuur punten te masseren
Neem eerst een comfortabele houding aan en probeer om te ontspannen. Een massage neemt niet veel tijd in beslag: gemiddeld zo’n 30 seconden tot 1 minuut.

Masseer elk punt met een lichte druk of maak cirkelvormige bewegingen. Meestal verdwijnt de hoofdpijn tijdens de massage of 5-10 minuten daarna.

Lees ook  Je raadt nooit wie er meedoet als ‘vrijgezel’ in Nederlandse Love Island!

Er bestaan 6 hoofdpunten om van hoofdpijn af te komen

De punt van het derde oog, ofwel Yingtang, bevindt zich tussen de wenkbrauwen op de plaats waar de neusbrug het voorhoofd passeert. Het derde oog is tevens het punt om te masseren wanneer je last hebt van oog vermoeidheid.

De twee symmetrische punten bevinden zich aan de binnenrand van de wenkbrauwen. Massage van dit gebied verlicht ook een loopneus en verbeter de gezichtsscherpte. Masseer gedurende 1 minuut door te drukken of cirkelvormige bewegingen te maken.

Deze punten bevinden zich aan beide zijden van de neusgaten in dezelfde lijn als de ogen. Om ze te vinden zou je een kuiltje moeten voelen in de onderkant van je jukbeenderen. Het helpt om de sinussen te openen, hoofdpijn en kiespijn te verminderen en stress te verlichten.

Lees ook  Moederleeuw beschermt haar welpjes tegen kudde buffels die ze willen doden

Deze punten bevinden zich aan de achterkant van het hoofd, in het midden tussen de oor en het begin van de wervelkolom.

Het masseren van deze punten helpt bij de verlichting van een verstopte neus, pijn in de oren en ogen, ernstige hoofdpijn en migraine.

De zogenoemde Shuai gu-punten bevinden zich ongeveer 2-3 centimeter vanaf het begin van de haarlijn in het tempelgebied.

Voel een klein kuiltje om dit punt te vinden. Oefen druk op deze punten uit om verlichting in het hoofd te voelen. Daarnaast helpt deze oefening ook tegen oog vermoeidheid.

Deze symmetrische punten bevinden zich op de bovenkant van de hand tussen de duim en wijsvinger.voer druk uit of masseer het drukpunt om om rugpijn, kiespijn en spanning in de nek te verlichten.

Rian Donders intens verdrietig na groot verlies

Geïrriteerd raken door andermans gekauw is een echte psychiatrische aandoening