in

Wat is er toch met Britney Spears aan de hand?

Het was juist zo rustig rond Britney Spears, het Disney-kindsterretje van weleer. Opeens is de zangeres (37) weer in het nieuws vanwege mentale problemen, opname in een kliniek en zelfs doodsbedreigingen. Wat is er met Britney aan de hand?

Ze staat voor een rommelige achtergrond, draagt een lichtgekleurd, gehaakt jurkje en kijkt met haar donker omrande ogen de camera in. Britney Spears richt zich in een kort videobericht op Instagram tot haar 21,7 miljoen volgers. De boodschap van het gewezen kindsterretje: Geen zorgen, het komt goed.

Het filmpje zette ze gisteren online om een einde te maken aan speculaties. Die kwamen vooral tot leven door een ongetwijfeld goedbedoelde actie van haar fans, die met de kreet #FreeBritney een soort bevrijdingsoperatie opzetten. De reden: Britney’s ernstig zieke vader Jamie zou zijn dochter begin april gedwongen hebben tot een opname in een kliniek. Britney’s moeder Lynne wakkerde de onrust alleen maar aan door op Instagram enkele berichtjes te ‘liken’ van ongeruste fans die Britney haar vrijheid willen teruggeven. Zou er dan toch sprake zijn van dwang?

Wat zeker klopt: Britney stelde in januari van dit jaar haar Domination-concertreeks in Las Vegas voor onbepaalde tijd uit. Ze meldde dat ze zich wilde concentreren op haar vader, die een paar maanden eerder was opgenomen in het ziekenhuis en volgens zijn dochter bijna was overleden.

Lees ook  4-jarige jongen vermoord per ongeluk zijn goudvis als hij hem mee naar bed neemt

De band tussen vader en dochter is close, en niet alleen privé. Nadat Britney mentaal was ingestort (ze schoor rond haar echtscheiding met Kevin Federline haar hoofd kaal, verloor de voogdij over hun twee zoontjes en werd uiteindelijk opgenomen), kreeg vader Jamie samen met advocaat Andrew Wallet de zeggenschap over Spears’ bezittingen. Vorige maand trok Wallet zich hieruit terug, waardoor nu vader Spears de volledige regie heeft.

Zwarte jaren
De stress over haar vader werd Britney, die op 12-jarige leeftijd begon met een rol in The Mickey Mouse Club, intussen te veel. De zangeres van hits als …Baby one more time, Toxic en Oops!… I did it again liet zich deze maand voor dertig dagen opnemen in een kliniek waar ze mentaal, maar ook fysiek werd verzorgd. Volgens Amerikaanse media zou een verkeerde combinatie van medicijnen haar problemen hebben verergerd.

Dat deed denken aan de zwartste jaren van de zangeres, grofweg tussen 2007 en 2012. Ze ruziede met haar (ex-)manager, kampte met depressies en verloor zichzelf aan drugs en alcohol. Een periode die voor altijd verbonden blijft met de foto’s waarop ze haar lange haar afscheert en waarop ze met een kaal hoofd met een paraplu inslaat op de auto van een fotograaf. Sinds 2013 was het rustig rond Spears, die vooral nog het nieuws haalde door aankondigingen van haar shows in gokparadijs Las Vegas, waarvan dit jaar een nieuwe reeks zou beginnen.

Lees ook  Gabi gevraagd om fitness te verlaten omwille van “ongepaste wilde” outfit

Dat gebeurt voorlopig niet, maar is volgens de zangeres zelf geen aanleiding voor ongerustheid. ,,De verhalen over mijn opname in een kliniek zijn volledig uit de hand gelopen’’, schrijft ze bij haar videobericht op Instagram. ,,Er zijn geruchten en zelfs doodsbedreigingen, gericht aan mijn familieleden en m’n team’’, schrijft ze.

Dankbaar
Die dreigementen hangen vermoedelijk samen met de #FreeBritney-actie. Volgens Spears circuleren er jaren oude e-mails die zogenaamd door haar geschreven zijn, maar van haar ex-manager Sam Lutfi zijn. Met hem vocht ze in haar slechtste jaren ruzies uit tot in de rechtbank. ,,Die nepmails zijn jaren geleden door Sam opgesteld, hij deed alsof hij mij was en communiceerde met mijn team vanaf een nepadres.’’

Spears vraagt haar fans nu om rust en privacy: geen #FreeBritney meer. ,,Ik probeer een momentje voor mezelf te nemen, maar dat wordt hierdoor een stuk moeilijker. Geloof niet alles wat je leest en hoort. Jullie liefde en toewijding is geweldig, maar wat ik nu nodig heb is een beetje privacy om te dealen met moeilijke zaken in mijn leven. Als jullie dat kunnen doen, ben ik jullie voor eeuwig dankbaar.’’

Familie van vermoorde Daniël (9) werd afgeperst: “100.000 euro of je ziet Daniël niet meer levend terug”

Jongetje (9) dood aangetroffen in gracht bij asielcentrum, vijf asielzoekers gearresteerd op verdenking van moord