in

Wat gebeurt er als je je bed besproeit met alcohol?

Alcohol wordt vaak toegevoegd aan cosmetische producten en gebruikt als desinfecterend middel. Je kunt bedluizen bestrijden met ontsmettingsalcohol door het op je matras en kussens te spuiten. Na verschillende keren is je bed helemaal vrij van bedluizen.

Maar het kan ook nog voor andere doeleinden gebruikt worden zoals:

Om je huid te reinigen

In verschillende zalven tegen acne en andere huidaandoeningen wordt alcohol gebruikt. Ontsmettingsalcohol heeft krachtige anti-inflammatoire eigenschappen die de geïrriteerde huid verzachten, puisten desinfecteren en acne voorkomen. Het enige wat je moet doen is een beetje op de getroffen zone aanbrengen.

Behandeling van koortsblaasjes

Lees ook  Heb je een rits die niet meer dicht wil gaan? Zo repareer je hem

Ongeveer 85 procent van de wereldbevolking draagt het herpesvirus in zich, maar slechts bij een beperkt deel van hen breekt het ook echt uit. Breng ontsmettingsalcohol aan op de koortsblaasjes en ze zullen sneller verdwijnen.

Vervanging van deodorant

Wrijf een beetje ontsmettingsalcohol onder je oksels. Voorkom wel langdurig gebruik omdat dit kan leiden tot huidirritatie.

Verwijderen van ingegroeide haren

Wrijf de alcohol na het scheren op het lichaam om ingegroeide haartjes te verwijderen en irritaties te behandelen.

Nagellak verwijderen

De klassieke nagellak remover bevat veel chemicaliën die de nagels op lange termijn beschadigen. Gebruik beter ontsmettingsalcohol!

Lees ook  Afschuwelijk: kankerpatiënte overlijdt aan hartaanval na bevallen van tweeling…

Je oren kuisen

Vaak gebruiken we wattenstaafjes om onze oren te reinigen, maar eigenlijk duwen we de oorsmeer zo nog dieper in onze oren. Meng ontsmettingsalcohol met een beetje witte azijn en drenk er een watje in. Laat het mengsel in je oor druppelen en de oorsmeer zal er vanzelf uitlopen.

Doe het zelf handzeep

Meng ½ eetlepel ontsmettingsalcohol met enkele druppels tea tree olie, en voeg er dan nog 120 gram Aloë Vera gel aan toe. In de volgende video kan je het hele bereidingsproces bekijken.

DEEL deze tips met ontsmettingsalcohol met iedereen die je kent!

Japanse astronaut na drie weken in de ruimte al 2 centimeter gegroeid

De moeder kijkt liefdevol naar de pasgeboren tweeling. Maar 11 dagen later is deze foto de laatste herinnering aan haar zoon