in

Wat doktoren voor ons verborgen houden: Vier redenen waarom je altijd onder de douche moet plassen!

Er speelt al een eindeloze discussie tussen mannen en vrouwen over het plassen in de douche. Ondanks dat ik er persoonlijk een groot voorstander van ben, kan ik de irritaties begrijpen over de ‘hygiene’ ervan. Maar het wetenschappelijke bewijs is eindelijk daar! Er zijn namelijk een aantal redenen waarom iedereen in de douche zou moeten plassen. Benieuwd wat voor redenen dat zijn?

Ik heb vier feitjes voor jullie op een rijtje gezet. Laat je dus nooit meer vertellen dat in de douche plassen vies is. Vanaf nu zal je het nooit meer anders doen!

Je redt de planeet

Het ‘Environmental Protection Agency’ laat ons zien dat het urineren in de douche tot wel 27 % van de waterstroom kan beïnvloeden. Dit komt omdat er op deze manier geen behoefte is aan spoelwater in de toiletpot.

Lees ook  Groninger filmt vrouwen onder hun rokjes en zet de filmpjes op een p*rnosite

Desinfecterend

Last van wondjes en/of littekenweefsel? Verse urine helpt hierbij om de wond de desinfecteren. De wond wordt gewist, het weefsel ontspant en de pijn wordt tevens verlicht. Bij ernstige verwondingen moet er uiteraard altijd een arts worden geraadpleegd.

Gezond voor je huid

Het urineren in de douche is vooral goed voor mensen die last hebben van uitslag of eczeem. Dit komt omdat er een bestanddeel uit urine in veel cremes en oliën zit die worden gebruikt voor huidverzorging. Dit is uitermate geschikt voor droge en gevoelige huid.

Voetinfecties

Urine staat bekent om zijn helende werking tegen vervelende en lelijke voetinfecties. De beste manier om dit tegen te gaan is om de urine rechtstreeks toe te brengen op het getroffen gebied.

Lees ook  Gezocht: 'Lelijke' kinderen voor nieuwe Nederlands film

Bespaart geld

Als je net als de meesten van ons bent, betaal je een waterrekening. Hoewel dit waarschijnlijk niet het duurste hulpprogramma is, zul je waarschijnlijk een paar euro’s besparen door een tijdje in de douche te plassen.

De meeste geproduceerde toiletten gebruiken tussen de 4 en 8 liter water bij elke spoeling. Oudere toiletten zijn nog erger, met soms wel 10 tot 15 liter.

Ken je iemand of plas je zelf wel eens onder de douche (ik doe het zelf ook wel eens) deel dit artikel dan zeker op Facebook.

21 geheimen die alle mannen hebben – maar nooit aan hun vriendin zullen vertellen

Internet kan uit na het zien van deze smerige video: