in

Wat afschuwelijk: haar dochter probeerde (8) al tientallen keren een einde aan haar leven te maken…

De Britse Poppy (8) heeft alleen dit jaar al meer dan 50 zelfmoordpogingen gedaan

De Britse Donna Robinson leeft elke dag in angst en onzekerheid, om een reden die wij ons niet eens voor kunnen stellen. Haar autistische dochtertje Poppy (8) probeert zichzelf voortdurend van het leven te beroven, alleen vorig jaar al heeft Poppy zo’n 50 zelfmoordpogingen gedaan.

,,Ik moet de hele tijd op mijn hoede zijn. Ik kan haar geen moment uit het oog verliezen,” zo vertelt Donna. Poppy doet zelfmoordpogingen op elke mogelijke manier: ,,Ik ben de hele tijd bezig met het verbergen van spullen die gevaarlijk zouden kunnen zijn. Maar het gevaar loert overal. Zo kwam ze onlangs thuis van school met een werkje dat ze had gemaakt en even later betrapte ik haar toen ze zichzelf ermee wilde verwonden. Ik weet niet hoe lang we dit nog kunnen volhouden.” Tot op heden heeft niemand nog kunnen achterhalen waarom Poppy zichzelf zo graag iets aan wil doen…. Maar haar moeder is de wanhoop nabij. ,,Het is alsof we middenin een onweer zitten en het een kwestie van tijd is voor de bliksem inslaat”, vertelt Donna.

Lees ook  Zelfs de tandarts was geschokt toen hij in zijn mond keek. Ontdek wat dit veroorzaakte

De moeder gelooft echter wel dat er nog hoop is voor haar dochtertje. “Maar er is nog veel te weinig aandacht voor dit soort problemen bij jonge kinderen.

Terwijl zij er dus ook mee te maken kunnen krijgen”, vertelt ze. “Ik ben er zeker van dat wij niet de enigen zijn in deze situatie. Daarom wil ik mijn stem laten horen.” Donna realiseert zich dat haar dochter zo snel mogelijk geholpen moet worden. “Het is nu al een constante strijd en we beseffen dat het steeds moeilijker zal worden om haar in de gaten te houden als ze ouder wordt. De overheid doet niet genoeg om kinderen de zorg te geven die ze nodig hebben. Terwijl er zó veel gedaan kan worden, denk maar aan betere opleidingen voor huisartsen om hiermee om te gaan.”

Lees ook  Lerares wordt door moeder voor hele klas vernederd - haar reactie gaat de wereld over

DIT vrachtschip huurt gewoon een klein leger in tegen Somalische piraten – Wat er dan gebeurt ga je niet geloven

Bijzonder: deze moeder en zoon gaan nu door het leven als… Vader en dochter!