in

Waarom rimpelen je vingers eigenlijk in het water? Wij hebben het antwoord! Dit verwacht je niet!

Waarom rimpelen je vingers?

Wanneer je een klein kindje ben is er niets leuker dan net zo lang in het water blijven tot je vingers helemaal gaan rimpelen en je als oud omaatje het water weer uit komt. We hadden toen geen idee waarom onze vingers eigenlijk rimpelden en veel mensen weten het nog steeds niet.. Wij zochten het uit!

Ons lichaam is een bijzonder iets; het is uitgerust met bijzondere verdedigingsmechanismen. Veel van onze interne- en externe lichamelijke kenmerken hebben we geërfd van onze verre voorouderen. Sommige van deze kenmerken waren vroeger essentieel om te kunnen overleven maar hebben nu geen nut meer voor ons (we hoeven immers niet meer ons eten bij elkaar te jagen om te overleven). Neem bijvoorbeeld kippenvel; oorspronkelijk bedoeld voor verwarming (tussen de opstaande haartjes ontstond een ‘laagje’ dat ons warm hield in barre kou) maar heeft nu geen functie meer. En ook de gerimpelde vingers hebben een bijzondere betekenis..

Lees ook  Jean (72) dood teruggevonden in Frans ziekenhuis waar hij twee weken geleden vermist raakte

De rimpels op onze vingers als we te lang in het water hebben gezetten zitten daar om ons te beschermen voor gevaar. Je lichaam realiseert zich dan namelijk dat het wel heel erg gehydrateerd wordt en dat de omgeving wel eens glad zou kunnen zijn. Voor je eigen bescherming gaat je huid dan ook rimpelen; door de rimpels op je vingers heb je meer grip op gladde en natte oppervlakken. Dat is toch geniaal van onze lichamen?

Lees ook  Gemeente hakt 30-jarige boom van man om. Maar zijn wraak doet de politici meteen spijt krijgen.

Smeer DIT op je borst voordat je gaat slapen en je bent de volgende dag van je gehoest af!

Deze 22 jarige vrouw mag de aankomende 10 jaar geen paarden meer houden om DEZE selfie!