in

Vrouw die deed alsof ze kanker had om geld op te strijken moet niet naar de gevangenis.

Een voormalige kapster werd een gevangenisstraf bespaard nadat ze weldoeners misleidde door valselijk te zeggen dat ze zwanger en stervende was aan maagkanker. Gemma Dalton (29) scheerde haar hoofd, vervalste echofoto’s en doktersbriefjes als onderdeel van haar gemeen plannetje. Ze sloot zich zelfs aan bij een liefdadigheidspagina op Facebook om de steun te winnen van echte slachtoffers van de ziekte.

In een van de berichten schreef ze: “Ik heb net mijn tweede ronde chemo achter de rug en het maakte geen verschil. Ik zou gewoon willen schreeuwen. Wat als het niet krimpt.”

Lees ook  Man bouwt vliegtuig om naar een bewoonbaar huis en de binnenkant is erg bijzonder

Dalton incasseerde ongeveer 1.400 euro nadat ze vriendschap sloot met de baas van de liefdadigheidsinstelling Mummy’s Star. Die betaalde haar hotelrekeningen en taxiritten nadat hij zich door haar verhalen had laten meeslepen.

De waarheid kwam aan het licht toen de dokters een test uitvoerden en achterhaalden dat ze niet zwanger was – en evenmin kanker had. De dokters ontdekten eveneens dat de arts die de ziekte zogezegd had vastgesteld helemaal niet bestond.

Later kwam aan het licht dat Dalton eerder al veroordeeld werd voor fraude. In het verleden troggelde ze al eens meer dan 5.000 euro af van een 77-jarige rolstoelgebruiker.

Lees ook  Bijzondere spookvis is voor het eerst gefilmd! Wat een gek beest..

In een verklaring zei ze: “Ik ben echt beschaamd en heb echt spijt over wat ik heb gedaan. Er zijn niet genoeg woorden om te beschrijven hoe schuldig ik me voel en het spijt me echt voor alle betrokkenen. Ik wil het echt goed maken en doe mijn best. Het heeft me echt geschokt en ik denk er nog elke dag aan.”

De vrouw werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 maanden en moet dus niet effectief de gevangenis in.

Stormschade na code rood in beeld: de opvallendste foto’s.

Walvis valt vrouw aan – als ze zich realiseert waarom, is ze tot tranen geroerd