in

Vrouw (66) geschopt en bespuugd voor buit van 40 euro op Nijmeegse begraafplaats

NIJMEGEN – Voor een buit van slechts 40 euro werd een 66-jarige Nijmeegse op 26 maart vele keren geschopt bespuugd tijdens een overval op begraafplaats Jonkerbos aan de Winkelsteegseweg. Ze bezocht daar die donderdagochtend het graf van haar man en kleinzoon.

De brute overval kwam dinsdagavond aan bod in tv-programma Opsporing Verzocht, omdat de politie de drie daders nog niet heeft gevonden.

Het gaat om drie jonge mannen van ongeveer 16, 18 en 22 jaar. De twee jongsten het slachtoffer mishandelden en de oudste op de uitkijk stond.

De politie heeft geen beelden van bewakingscamera’s en de signalementen zijn summier: een donkere jongen, twee blanke mannen, in donkere kleding, die allemaal accentloos Nederlands praten.

Lees ook  Gezocht: 'Lelijke' kinderen voor nieuwe Nederlands film

Het meest opvallend was de rammelende omafiets van de donkere, 16-jarige jongen. De politie hoopt dat getuigen het groepje vaker heeft zien rondhangen in de buurt.

‘Ze bleven maar doorschoppen’
In het programma vertelt ze hoe de drie jongens passeerde toen ze de begraafplaats op liep. ,,Ik zei nog goedemorgen”, vertelde ze dinsdagavond.

De drie volgden haar. Toen ze bij het graf van haar man en kleinzoon was gearriveerd, werd ze onderuit geschopt.

Lees ook  Echtgenoot valt bijna flauw wanneer hij echofoto ziet. Dan kijkt verpleegster naar het schermpje en zegt “1 op 15 miljoen.”

,,Ik gaf al mijn geld, maar het was nog niet genoeg. Ze bleven maar doorschoppen. Ik had pijn in de rug en in de knie.”

De 66-jarige slaapt slecht sinds de overval, heeft huilbuien en durft niet meer alleen naar het graf, terwijl ze er eerder twee keer per week kwam.

,,Al 35 jaar lang. Mijn kleinzoon is overleden door leukemie en mijn man en ik gingen altijd naar zijn graf. Ik kom hier al 35 jaar. Toen mijn man overleed hebben we hem bij mijn kleinzoon begraven.”

Trucker Marinus (58) wil helpen na crash en wordt doodgereden: ‘We zijn er kapot van’

Echtpaar is 73 jaar getrouwd en overlijdt binnen enkele uren na elkaar