in

Vind jij dit een correcte straf?

Het werd het ergste geval van dierenm*shandeling ooit genoemd. Hond Caitlyn werd gevonden met haar snuit dichtgeplakt met plakband. De tape zat zo stevig rond haar mond dat ze zwaargewond was.

Maar Caitlyn overleefde. Bovendien hoorde de hele wereld over haar verhaal en iedereen steunde haar.

Advocaat Ted Corvey was vastberaden om ervoor te zorgen dat de dader de strengst mogelijke straf zou krijgen.

WAARSCHUWING: De volgende foto’s kunnen op sommige lezers schokkend overkomen.

Het verhaal van de 15 maanden oude Caitlyn raakte wereldwijd bekend nadat ze zwaargewond werd aangetroffen bij de voordeur van haar vorige eigenaar in de Amerikaanse staat North Carolina.

Haar vorige eigenaar had haar aan een 41-jarige man verkocht voor amper 10 euro. De man had Caitlyn nog maar enkele dagen, maar hij had haar zo zwaar toegetakeld dat ze bijna overleed.

Lees ook  Dit is waarom je nu altijd een bakje water in de tuin zou moeten zetten

Ze vluchtte weg van de man en werd aangetroffen bij de voordeur van haar vorige eigenaar. Toen ze gevonden werd, was haar mond 36 – 48 uur dichtgeplakt. Ze was zwaargewond.

Caitlyn had zoveel pijn dat ze niet kon eten of drinken. Aanvankelijk was het personeel van de dierenkliniek niet zeker dat ze het zou overleven. Het hoge aantal dode zenuwen kon ernstige complicaties veroorzaken. Caitlyn moest verschillende operaties ondergaan om haar tong en mond te redden.

Gelukkig liep het allemaal goed af voor Caitlyn en vandaag schittert ze. Ze is ook een beroemdheid geworden. People Magazine verkoos haar verhaal als het beste overlevingsverhaal van 2015.

De littekens van de tape zijn nog altijd zichtbaar, maar gelukkig lijdt ze geen pijn meer. Ze werd geadopteerd door een liefdevolle familie die haar alles geeft wat ze nodig heeft.

Lees ook  Twee pitbulls worden in lege kelder gevonden, maar dat bleek niet het enige

En het verhaal eindigt hier nog niet!

Twee jaar lang vocht advocaat Ted Corvey voor gerechtigheid voor Caitlyn. Hij was vastberaden om ervoor te zorgen dat de dader de strengst mogelijke straf zou krijgen.

In maart 2017 slaagde hij eindelijk in zijn opzet. De 41-jarige man kreeg een gevangenisstraf van 5 jaar – die hij tegelijk zal moeten uitzitten voor een 15-jarige gevangenisstraf die hij kreeg voor een ander misdrijf.

Wij vinden het compleet logisch dat iemand die dieren zo wreed behandelt een strenge gevangenisstraf krijgt! Dit gaat immers over respect voor het leven en wie dieren zo behandelt, is in staat om hetzelfde te doen met mensen.

DEEL ALS OOK JIJ DEZE STRENGE GEVANGENISSTRAF GERECHTVAARDIGD VINDT!

Ezels op het Pittoreske eiland Santorini lopen zich letterlijk krom om zwaarlijvige toeristen op de heuvels te dragen.

´Roken wordt ook thuis verboden´