in

Gier valt baby aan tijdens vogelshow in Avifauna – Baby ernstig gewond – De beelden

Een gier heeft maandagmiddag tijdens een vogelshow in vogelpark Avifauna een baby van nog geen half jaar ernstig verwond. Ook de oma van de baby kwam er niet zonder verwondingen vanaf. “Ze heeft 100.000 engeltjes op der schouder gehad.”

“Waarvan je eerst nog grapt: houd je kind goed vast straks nemen ze der mee, werd dit voor ons helaas werkelijkheid”, schrijft moeder Kelly op Facebook. Ze laat weten dat haar “kleine meid” met ‘aardige verwondingen’ door de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. “Ook mijn moeder heeft nare verwondingen die zijn nagekeken en gehecht bij de huisarts.”

Lees ook  Man overgoot eigen zoontje (3) met zuur en moet 16 jaar de cel in

Foute landing
Pamela Stolze van Avifauna laat aan het AD weten dat de gier door een fout bij de landing de paal niet kon halen en zodoende de bezoekers raakte. “Een dramatische gebeurtenis natuurlijk. Normaal gaat dit altijd goed. Dus aan maatregelen denken we nog niet meteen.” Stolze laat weten dat het park in nauw contact staat met de slachtoffers om passende nazorg te verlenen.

Op beelden is te zien hoe de vogels over het publiek heen vliegen. Een van de gieren komt op de schouder van de oma terecht en begint haar en haar kleinkind te pikken met zijn snavel. Ook verwondt hij de twee met zijn scherpe klauwen.

Lees ook  Man in groene string achtervolgt vrouwen

Via Facebook hoopt Kelly in contact te komen met mensen die het voorval gefilmd hebben. Dit zodat ze precies kunnen zien hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De redactie van Hart van Nederland heeft contact opgenomen met de moeder van het kind. Zij heeft nog niet gereageerd.

7-jarig meisje neergeschoten, man opgepakt

ZIEN: Leontine uit de kleren voor foto!