in

Vijf kinderen in Duitsland verstikt: “Christiane K. haalde Marcel (11) van school onder voorwendsel dat er sterfgeval in familie was”

Het Duitse gerecht heeft tijdens een persconferentie meer uitleg gegeven over de omstandigheden waarin het familiedrama in de Duitse stad Solingen plaatsvond.

Vijf kinderen kwamen daarbij om het leven. Luca (8), Timo (6), Sophie (3), Leonie (2) en Melina (1) werden eerst verdoofd en nadien verstikt.

Speurders vonden hen dood in bed. Moeder Christiane K. probeerde nadien zelfmoord te plegen, maar dat mislukte. Marcel (11), het zesde kind, bleef ongedeerd.

K. haalde na de moorden Marcel van school, onder het voorwendsel dat er een sterfgeval in het gezin was. Samen namen ze vervolgens de trein richting Düsseldorf.

De moeder stapte daar uit, de jongen spoorde verder naar Mönchengladbach om naar zijn oma te gaan.

Vooraleer K. zich voor een trein zou gooien, stuurde ze nog een WhatsApp-bericht naar die oma. Ze benadrukte daarin dat ze er slecht aan toe was.

Wat later gaf ze mee dat de politie naar haar appartement moest komen, want “vijf van haar kinderen waren dood”.

“We nemen aan dat ze de daad verricht heeft in een moment van emotionele overbelasting”, aldus het hoofd van de dienst Moordzaken. “Mogelijk mocht Marcel in leven blijven omdat hij op het moment van de feiten op school zat.”

Lees ook  Trucker Marinus (58) wil helpen na crash en wordt doodgereden: ‘We zijn er kapot van’

Als mogelijk motief wordt verwezen naar de slechte verstandhouding met haar ex. Zij had vier kinderen van hem op de wereld gezet, maar intussen waren ze een jaar gescheiden.

Er ontspon zich een hevige machtsstrijd waarin ook de politie vaak moest tussenkomen. Zo betichtte ze hem zelfs van diefstal.

De moeder is de enige die op de waarom-vraag een antwoord kan geven, maar zij kon nog niet verhoord worden.

Ze is zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar. Voor de volledigheid: Marcel en Luca hadden elk nog een andere vader.

Volgens de onderzoekers zijn de kinderen tussen woensdagmiddag en donderdagmiddag om het leven gebracht. De hulpdiensten moesten de deur van de woning intrappen om binnen te komen.

Het gezin was bekend bij de jeugdzorg in Solingen. Volgens de gemeente was echter nooit sprake geweest van gevaar voor de kinderen.

Volgens een reporter van het agentschap NonstopNews hebben de hulpdiensten nog geprobeerd om de slachtoffers te reanimeren.

Zij blijven getraumatiseerd achter. “Agenten en ambulanciers zijn wenend uit het huis gekomen”, verklaarden overburen Nina en Christian.

Strubbelingen
Bild weet dat de vrouw haar eerste kind kreeg op haar zestiende. Tijdens de zwangerschap van Timo (6) waren er ook al wat strubbelingen.

Lees ook  Kinderopvang medewerkster gaf maandenlang borstvoeding aan baby achter moeders rug om

“Eerst verlies je de liefde van je leven en dan brandt je appartement af”, schreef de moeder in april 2014 op Facebook.

Eind april van dit jaar moest de politie ook al ter plaatse gaan bij Christiane K. Blijkbaar wilde haar ex een zelfmoordpoging ondernemen.

De vrouw heeft dit kunnen voorkomen. De politie bood na de interventie hulp aan, maar blijkbaar werd die hulp niet aanvaard.

Zo vreselijk vroeg uit het leven weggerukt”
De minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen, Herbert Reul (68, CDU) reageert aangeslagen.

“Het familiedrama in Solingen vervult me ​​met veel verdriet en op dit moment ben ik met mijn gedachten en gebeden bij de vijf kleine kinderen die zo vreselijk vroeg uit het leven werden gerukt.”

De burgemeester van Solingen, Tim Kurzbach (42, SPD) ging naar de plaats delict en stak een kaars aan.

“Vandaag is een dag waarop we in Solingen erg verdrietig zijn omdat er iets is gebeurd dat ons diep heeft geraakt”, verklaarde hij.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site zelfmoord1813.be.

Gezinsdrama in Duitsland

DJ Erick Morillo (‘I like to move it’) dood aangetroffen

‘Ik stuurde m’n zoon naar de KU Leuven voor een diploma, ik kreeg een lijk terug’