in

Verschillende honden vriezen dood – omdat eigenaars niet wilden dat ze binnen rotzooi zouden maken.

Geen enkele hond wil de hele nacht buiten in de koude gelaten worden, met uitzondering van enkele hondenrassen die zich wel redelijk goed aan dek oude kunnen aanpassen. Maar helaas worden er heel wat honden gewoon buitengelaten als waakhonden, ongeacht de weersomstandigheden. Dag en nacht.

In november vorig jaar verbood Pennsylvania om honden bij vriestemperaturen langer dan 20 minuten buiten te laten zitten. Diereneigenaars die deze wet overtreden riskeren hoge boetes en zelfs gevangenisstraf.

Nu slaat de winter in bepaalde delen van de Verenigde Staten ongenadig toe. Helaas is dit een nachtmerrie voor honden die gedwongen worden om buiten te slapen.

Veel eigenaars willen niet dat hun honden binnen rotzooi maken, of ze houden er niet van dat hun hond blaft. Maar ongeacht wat hun excuus ook is, het is nooit oké om je hond bij vriestemperaturen buiten te laten zitten.

Lees ook  ‘Gruwelijke slachting’: vier zwanen neergeschoten en opengesneden in Geffen

Een vrouw werd veroordeeld wegens dierenmishandeling nadat de politie in Hartford haar hond vond vastgebonden naast het hondenhok. Het was zo koud dat de hond gewoon versteend was van de koude.

Helaas is dit niet het enige geval waarbij een hond deze winter dood was gevroren. In Cincinnati, Ohio, werd een andere hond dood aangetroffen in een hondenhok. Het hondenhok had geen isolatie en de hond was gewoon gestorven van de koude.

De politie lanceerde dan ook een oproep aan het publiek om honden met dit weer binnen te houden. Ze roepen ook op om aangifte te doen wanneer ze een hond in de vrieskoude buiten zien zitten.

Gelukkig is er toch ook een beetje hoop. Vele honden die buiten vastgeketend opgemerkt werden, werden gered en door liefdevolle gezinnen geadopteerd.

Lees ook  Baby onder de glasscherven nadat auto in Helmond onder vuur werd genomen.

Vorige week nog deelde Detroit Dog Rescue een verhaal dat ons hart brak.

De hond Joey werd gedumpt in de koude en had nergens een warm plekje om naartoe te gaan. Zijn pootjes waren bevroren en kon er zelfs niet meer op staan. Zonder de aardige mensen van Detroit Dog Rescue zou hij vandaag niet meer in leven zijn.

Nu krijgt Joey de verzorging die hij nodig heeft alvorens hij door een nieuw gezin geadopteerd zal worden.

Het verwarmt mijn hart dat dit verhaal een happy end heeft. Maar tegelijk kunnen we niet anders dan denken aan al die honden die bij vriestemperaturen buiten moeten leven. Geen enkele hond verdient het om zo behandeld te worden – en het zou overal ter wereld verboden moeten worden om honden bij vriestemperaturen buiten te houden.

Mama bevalt in de kraamkamer na een strijd van 40 uur. Dan voelt de dokter tussen haar benen en vindt een verrassing.

Man redt straathond van de overstroming. 3 dagen later is hij geschokt door de ontdekking in z’n vacht.