in

Vermiste Celine (15) uit Berghem verbleef in Den Haag, verdachte aangehouden: ‘Echt zo’n eenzaam type’

De 15-jarige Celine uit Berghem die van vrijdag tot woensdagavond vermist werd, verbleef in een woning in Den Haag, aan de Piet Heinstraat in de wijk Zeeheldenkwartier. Een 31-jarige verdachte is daar aangehouden in verband met de vermissing. Dat meldt de politie.

Celine is in de loop van de nacht met haar familie herenigd nadat ze in goede gezondheid is aangetroffen.

,,De familie is zielsgelukkig, opgelucht en ongelooflijk blij dat Celine weer veilig is”, zo klinkt het in een verklaring van het gezin.

‘Politie! Politie!’
Een buurman van de opgepakte verdachte heeft de aanhouding zien gebeuren. ,,Ze vielen met tien agenten de woning binnen en riepen heel hard ‘politie! politie’.

Een kwartier later brachten ze de man naar buiten en stopten ze hem in een onherkenbare auto. Het leek wel een film. Er gebeurt hier normaal nooit wat.”

Even daarvoor vroeg de politie hem om hulp. ,,Er werd rond 23.00 bij mij aangebeld met de mededeling dat de politie voor de deur stond.

Ik zag geen politieauto voor de deur staan, dus ik dacht dat het om een grap ging. Maar later belden ze opnieuw.

Ze vertelden dat ze voor de ontvoering op het nieuws kwamen. Ik had dat toevallig een uur van tevoren gelezen. Heel heftig.”

”Ze lieten een foto van de verdachte zien. Toen zei ik: die woont hier inderdaad in het gebouw”
– Buurman van verdachte

Volgens de buurman is de politie de verdachte op het spoor gekomen op basis van algoritmes. ,,Dat vertelden de agenten mij ter plaatste, maar ze wisten niet om welk huisnummer het ging. Ze lieten een foto van de verdachte zien. Toen zei ik: die woont hier inderdaad in het gebouw.”

Weinig sociale contacten
Het gaat om een rustige man die amper buiten komt en weinig sociale contacten heeft. ,,Echt zo’n eenzaam type. Hij gaf altijd wel een aardige indruk, maar verder ken ik hem niet hoor.”

Lees ook  Meisje leert vreemde man kennen in discotheek. Later staat ze met een echte prins voor het altaar!

De inval verliep vlekkeloos, zegt de bewoner. ,,Er was totaal geen sprake van paniek. De man en het meisje werkten goed mee. De politie had het volledig onder controle.”

Geschrokken reacties
Andere mensen in de omgeving hebben niets meegekregen van de arrestatie. Veel ondernemers en winkeliers in de Piet Heinstraat sluiten zeker in coronatijd eerder dan normaal de deuren.

Maar geschrokken reageren ze wel. ,,Getsie, ik heb mijn dochter gisteravond nog alleen in het donker over straat laten gaan”, zegt een van de bewoners van de winkelstraat in het Zeeheldenkwartier. ,,En dat iemand in de straat zoiets kan doen, zonder dat je er erg in hebt…”

”Een stil iemand”
– Eigenaar winkel

In een van de winkels gaat een lichtje branden over wie de 31-jarige gearresteerde man zou kunnen zijn. Hij kwam er weleens boodschappen doen. ,,Een stil iemand”, zegt de eigenaar, die daarmee het beeld bevestigt dat de buurman van de verdachte eerder al schetste.

Steun en hulp
Celine werd sinds vrijdag 23 oktober vermist. Ze vertrok die dag rond 17.30 uur vanuit haar woning en werd voor het laatst gezien op de Schoolstraat in Berghem. Sindsdien ontbrak ieder spoor. Ook het contact met het meisje verbrak.

Om Celine te vinden, startte de politie een grootschalig onderzoek waarbij rekening werd gehouden met allerlei scenario’s.

Ook omdat er meerdere berichten de ronde deden over het mogelijke verblijfadres van het meisje. Alle mogelijke middelen om Celine te traceren werden ingezet.

Naast het versturen van een Vermist Kind Alert en een Amber Alert, kwam de vermissing ook ter sprake in Opsporing Verzocht. Naar aanleiding van die uitzending kreeg de politie vier tips binnen.

Lees ook  Dansende deerne verovert het internet met haar wulpse dansjes, hoge hakken en perfecte billen

Tientallen tips
Tijdens het onderzoek bleek dat Celine vlakbij haar woning was opgepikt door een man met een geel-groene Kia Picanto. Foto’s van de verdachte en van het voertuig zijn woensdagavond publiekelijk getoond.

Niet veel later, na het ontvangen van tientallen tips, kreeg het onderzoeksteam zicht op de identiteit van een mogelijke verdachte.

Volgens de politie gaat het vermoedelijk om de man op de getoonde foto’s. De combinatie van informatie uit het onderzoek en binnengekomen tips leidde uiteindelijk naar de woning in Den Haag.

De politie is het pand rond middernacht binnengevallen. En inderdaad: daar zat Celine. Ze had geen zichtbaar letsel.

De verdachte, een 31-jarige man uit Den Haag, is aangehouden. Wat er precies met de Brabantse tiener is gebeurd en waar ze allemaal is geweest, wordt nog onderzocht.

”De familie heeft vanuit verschil­len­de kanten enorm veel steun en hulp gehad bij de zoektocht naar Celine, dat heeft de familie goed gedaan”

Het gezin van het meisje is dankbaar voor alle hulp. ,,De afgelopen week heeft de familie vanuit verschillende kanten enorm veel steun en hulp gehad bij de zoektocht naar Celine.

Dat heeft de familie goed gedaan en ze zijn iedereen erg dankbaar. Ook alle media-aandacht heeft geholpen bij de zoektocht.

Ze spreken een speciaal woord van dank uit aan het onderzoeksteam van de politie, dat 24/7 alles in het werk heeft gesteld om Celine zo snel mogelijk weer terug te vinden”, valt te lezen in de verklaring.

Nu de tiener weer veilig terug is, wordt er gevraagd om rust en privacy. ,,De familie begrijpt dat er veel vragen zijn, maar vraagt iedereen om – ook in het belang van Celine – te blijven bij de feiten en het verdere onderzoek van de politie verder af te wachten.”

Elisabeth (75) vraagt man afstand te houden in winkel. Vijf minuten later ligt ze op de grond met een gebroken bekken

73-jarige man overleden na zware mishandeling Arnhem; vijf jongeren nog spoorloos