in

Verloofde Joey deelt emotioneel afscheid: ’Gaf kusjes tot politie mij wegtrok’

De verloofde van de Rotterdamse Joey die omkwam bij een dodelijk ongeval op de A12 bij Den Haag deelt hoe ’de mooiste dag van haar leven’ omsloeg in een nachtmerrie.

Busra Igdir verloor in één klap haar aanstaande man, twee broertjes en een neefje. „Jullie wilden iets gaan drinken om het te vieren”, daarmee duidt ze op haar trouwdag die dit weekend plaats zou vinden. „Als ik de tijd terug kon draaien had ik jullie nooit laten gaan.”

Lees ook  Meisje (3) week in Rotterdams huis met dode moeder

Een woordvoerder van de moskee meldde eerder dat het viertal terugkeerde van een zogeheten ’henna-avond’, iets wat lijkt op een vrijgezellenfeest voor Turkse mannen. De vier kwamen onderweg naar huis om het leven bij een eenzijdig ongeval.

Onduidelijk is nog waardoor het voertuig van de weg raakte. „Wat moet ik nu zonder jullie, hoe moet ik wakker worden zonder jullie thuis?”, deelt Busra. „Het huis is leeg zonder jullie drietjes.”

Lees ook  ‘Grote vis’ met vlijmscherpe tanden bijt toerist op populair Spaans strand.

Busra vertelt over het emotionele moment dat ze afscheid neemt van haar familie. „Het enige wat ik wilde waren kusjes. Zoveel kusjes tot ik werd weggetrokken door de politie.”

De begrafenis van de broertjes en het neefje Igdir zal donderdagmiddag plaatsvinden.

Femke Halsema casht tonnen winst in stilte

Woning Syrisch gezin besmeurd met ’eieren, yoghurt en tomaten’