in

Verdachte Gökmen T. had schulden en zou woning kwijtraken

Gökmen T., de verdachte van de aanslag in Utrecht, had schulden en dreigde zijn woning kwijt te raken.

Dat blijkt uit recente rechtbankdocumenten die in handen zijn van RTL Nieuws. Ook zou hij verloofd zijn en was hij van plan binnenkort te gaan trouwen.

T. werd vorige week aangehouden na de aanslag in Utrecht waarbij drie mensen om het leven kwamen en vijf anderen gewond raakten. Maar dit was niet de eerste keer dat T. in aanraking kwam met justitie.

Uitkering
T. moest drie weken geleden voor de politierechter verschijnen vanwege een inbraak bij een fietsenwinkel in Utrecht.

Op die zitting heeft T. verklaard dat hij alleen woonde, leefde van een uitkering en schulden had vanwege openstaande verkeersboetes. Ook bleek dat hij bij een eventuele gevangenisstraf zijn woning kwijt zou raken.

Lees ook  Ze pakt een schaar en begint in haar oude BH te knippen. De reden? GEWELDIG!

‘Verloofd’
De advocaat van T. vroeg de rechter tijdens de zitting van drie weken terug, rekening te houden met deze omstandigheden.

Toch legde de rechter hem wel een celstraf op van vier maanden wegens inbraak en diefstal van geld uit de kassa van de winkel.

De rechter vond een werkstraf niet passend gezien het feit dat T. al vaker met de rechter in aanraking is gekomen.

Volgens de advocaat van T. ging het beter met haar cliënt dan in de periode daarvoor. “Mijn cliënt zit op dit moment in een stijgende lijn.

Lees ook  Weinig die het goed raden. Lukt het jou wel om onderstaand raadsel op te lossen?

Hij is verloofd en gaat binnenkort trouwen. Zijn persoonlijke omstandigheden zijn nu vele malen beter dan in het verleden”, vertelde zij de rechter.

Hoger beroep
Bij de rechter ontkende T. overigens bij de inbraak betrokken te zijn. Hij zat weliswaar in een auto die betrokken was bij de inbraak, maar verklaarde pas later te zijn ingestapt.

Op camerabeelden waren volgens de politie herkenbaar de kleding en schoenen van T. te zien, maar zijn advocaat vond de camerabeelden ‘niet zo duidelijk’.

De advocaat heeft hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak. RTL Nieuws heeft haar benaderd, maar zij wil niet reageren.

Vader van doodgereden badmintonner Erik: ‘Wij kunnen nooit meer gelukkig zijn’

Pijn door fietszadels: ‘Vrouwen durven geen s*ks te hebben omdat het er zo heftig uitziet’