in

Veganistisch koppel hongerde hun baby uit door hem alleen melk op basis van aardappelen te voeden:

Een veganistisch koppel hongerde hun baby bijna tot de dood uit door hem alleen maar melk op basis van aardappelen te voeden. Dat zegt de politie.

Robert Buskey (31) en Julia French (20) werden woensdag gearresteerd in Florida nadat aan het licht kwam dat hun vijf maanden oude baby amper 3.855 gram woog.

Ze hadden de door de dokter aanbevolen koeienmelk vervangen door een melk gebaseerd op aardappelen omdat dit beter paste bij hun veganistische levensstijl.

Lees ook  De moeder kijkt liefdevol naar de pasgeboren tweeling. Maar 11 dagen later is deze foto de laatste herinnering aan haar zoon

Maar door die verandering kreeg de jongen ingezakte ogen, een losse huid en uitpuilende ribben. Het kind had uiteindelijk nog zo weinig energie dat hij niet meer kon bewegen.

Lauren Watson van de politie getuigde: “Ik heb een kind nog nooit zo erg gezien, zo dicht bij de dood.” French zei dat ze het doktersadvies naast zich had neergelegd en haar zoon een op aardappelen gebaseerde melk voedde nadat ze het recept op het internet gevonden had.

Lees ook  Gemberwater: Twee shotjes per dag verbrandt vet van je buik, rug en dijen

De jongen werd overgedragen aan de zorgen van de kinderbescherming en kwam ondertussen al 225 gram bij alleen al door hem in het ziekenhuis vloeistoffen toe te dienen.

Busky en French werden aangeklaagd wegens kinderverwaarlozing en riskeren ook nog andere vervolgingen.

Ze verblijven beiden in de gevangenis in afwachting van de eerstvolgende hoorzitting voor de rechtbank.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties en deel dit bericht met iedereen die je kent!

Sprankje goed nieuws: 21-jarig slachtoffer aanslag Utrecht is uit het ziekenhuis ontslagen

Mama en papa mag niet meer, vanaf nu is het ‘ouder 1’ en ‘ouder 2’.