in

Vader wil zoon leren hoe armoede eruit ziet – zijn antwoord zet zijn vader aan het denken

Op een dag besloot een vader om zijn zoon te laten zien wat armoede is. De man hoopte dat zijn zoon een ander perspectief op het leven zou krijgen en zou waarderen wat hij heeft. Maar, uiteindelijk bleek het lesje belangrijker voor de vader, dan voor de zoon!

Dit is een fictief verhaal, geïnspireerd door Psykologi i Fokus, over een steenrijke man die zijn zoon wilde laten zien hoe arme mensen leven. Op deze manier hoopte hij dat de jongen een andere blik op het leven zou krijgen. Vader en zoon brachten daarom een paar dagen door met een heel arm gezin dat in de buurt van hun dorp woonde.

Lees ook  Famke Louise zet biergooister voor gek op Instagram

Maar, wat de vader niet wist, was dat hijzelf een andere kijk op het leven zou krijgen, na het oprechte en eerlijke antwoord van de jongen.

Toen ze terugkeerden na het bezoek aan het gezin, vroeg de vader:

„Begrijp je nu wat armoede kan betekenen?”

„Ja, zeker. Ik heb veel geleerd,” antwoordde de zoon.

„Kun je dan het verschil tussen ons leven en dat van hun beschrijven?”, vroeg de vader.

Toen gaf zijn zoon een antwoord dat hem niet alleen verbaasde, maar ook een antwoord waar hij flink bij moest nadenken.

Zijn zoon antwoordde:

„We hebben maar één hond, maar zij hebben vier honden. We hebben maar een klein zwembad in onze tuin, maar die familie heeft een heel meer waar ze in kunnen zwemmen. We hebben verschillende gekleurde lichten in de tuin, maar ze hebben een hele sterrenhemel die ze kunnen bekijken. We hebben veel bedienden, maar ze helpen elkaar. We hebben een hek om onze tuin, maar ze hebben veel vrienden die hen beschermen. Ik dacht dat wij rijk waren en dat zij arm waren?”

Lees ook  Dit is alles wat we weten over Lisa van Love Island

In zijn opmerking schuilt een belangrijke kern van waarheid. De hoeveelheid geld die je hebt, bepaalt niet hoe rijk of arm je bent, noch hoe gelukkig je bent!.

Kat is al een paar uur weg – als hij thuiskomt heeft hij een briefje van de buren meegenomen

Dief probeert Toms telefoon te stelen – karma slaat direct toe