in

Vader ontuchtslachtoffer: ’Hij m*sbruikte mij ook’

De vader van een destijds 5-jarig ontuchtslachtoffer beweert zelf ook in het verleden te zijn m*sbruikt door de verdachte, de 56-jarige Leo de V. Dat bleek vandaag tijdens een zogeheten pro forma-zitting bij de Haarlemse rechtbank in de zaak tegen de gewezen vrijwilliger van een IJmuidens bunkercomplex waar hij ook kinderen rondleidde.

De vader van het m*sbruikte meisje heeft aangifte gedaan, maar is nog niet gehoord, meldde de officier van justitie tijdens de zitting. Verdere details over het m*sbruik bleven achterwege. Hoe de twee elkaar kennen is ook niet bekend. Het nieuwe m*sbruikgeval is nog niet opgenomen in de strafzaak tegen De V.

Raadsel
Maar het is dan ook nog een raadsel waarom de ouders van het 5-jarige meisje haar toevertrouwde aan de zorg van Leo de V. Maar dat ze dat hebben gedaan, staat vast. Het meisje kwam in de zomer en begin najaar 2017 regelmatig bij De V. over de vloer. Begin dit jaar volgde een aangifte van s*ksueel m*sbruik. Volgens De V’s advocaat Rosan Kocken bestrijdt De V. die beschuldiging niet. „Hij is er open en duidelijk over. Over wat precies wel en niet is gebeurd”, zegt ze. Hoewel De V. rondleidingen deed voor kinderen is er tot nu toe geen aanwijzing dat De V. daar ook iets zou hebben misdaan.

Lees ook  ‘Ontsnapte tbs'er Henk Ernst pleegde gisteren overval op Aldi in Den Helder’

De rechtbank heeft een verzoek tot tijdelijke schorsing van de detentie van De V. toegewezen. De V. mag later deze maand twee dagen overdag zijn cel uit om persoonlijke spullen uit zijn huis te halen, onder voorwaarde dat hij geen contact opneemt met zijn slachtoffer.

Het Haarlemse huis is een onbewoonbare bouwval, meldt zijn advocaat. „Het moet gestut of verkocht worden. De gemeente heeft de boel verzegeld. Mijn cliënt heeft nul sociaal netwerk. Zijn dementerende vader is inmiddels overleden”, hield zij de rechter voor.

Lees ook  Wat is carnaval en waarom vieren we het eigenlijk? Dit is het antwoord!

Kinderporno
Bij de aanhouding van de voormalig prominente vrijwilliger van het Bunker Museum IJmuiden vond de politie ook een gigantische hoeveelheid kinderp*rno met volgens de politie zeer schokkend materiaal. Het gaat om zo’n zeshonderdduizend afbeeldingen. Slechts een klein deel daarvan is inmiddels onderzocht. Het weerhoudt het Openbaar Ministerie er niet van de zaak eind november inhoudelijk te laten behandelen. Mochten er uit het onderzoek toch nog andere strafbare feiten komen, dan wordt dat in een nieuwe strafzaak behandeld.

Vrouw denkt dat ze water in haar oor heeft totdat dit beestje uit haar oor kruipt

’Lachgaskoning van Amsterdam’ in ziekenhuis met beroerte