in

Vader langer de cel in voor opsluiten zoontje (8) in kist op camping in Winterswijk

Een 37-jarige Duitser is maandag in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van vierenhalf jaar voor het opsluiten, mishandelen en verwaarlozen van zijn 8-jarige zoontje op een camping in Winterswijk.

De man is meteen na de uitspraak meegenomen door de parketpolitie. De rechtbank legde hem en zijn vrouw eerder een gevangenisstraf van drie jaar op, na een strafeis van vijf jaar. Het Openbaar Ministerie en de vrouw gingen in hoger beroep.

Het gerechtshof kwam er echter niet aan toe de moeder van het kind ook te berechten. Zij zit momenteel nog een gevangenisstraf in Duitsland uit van tweeënhalf jaar voor het mis handelen van een andere zoon en kon niet worden overgebracht voor het hoger beroep. De vader heeft die straf al uitgezeten.

Mis handelingen
Het tweetal verbleef in 2017 op de camping in Winterswijk om te voorkomen dat de moeder de cel in moest. Daar troffen buren op een dag het magere kind aan bij hun koelkast. Hij was eten aan het stelen.

Lees ook  Exclusief: De laatste beelden van Wesley en Yolanthe in Qatar

Het jongetje vertelde dat zijn ouders hem alleen droog brood gaven, regelmatig schopten, vastbonden met tiewraps en ’s nachts opsloten in een kist.

Hij zat daar in zijn eigen plas en poep. ’s Ochtends spoten ze hem schoon met de tuinslang. Het hof vindt het schrijnend hoe ze met de jongen omgingen. De ouders spraken ook op een harteloze manier over hem in berichten die ze elkaar stuurden.

Moeder blijft ontkennen
Volgens de ouders had hun kind gedragsproblemen. Maar het hof verwacht dat die niet de aanleiding waren maar juist het gevolg van de mis handelingen.

Lees ook  Jonge surrogaatmoeder draagt het kind van koppel, bekijkt de echofoto wat beter en verstijft.

Het jongetje ging na de aanhouding van zijn ouders naar een pleeggezin waar hij in korte tijd veel aankwam en geen gedragsproblemen meer vertoonde.

Het kind wil niets meer met zijn ouders te maken hebben. Ook zijn zusje is psychisch beschadigd geraakt. Zij heeft nog wel contact met de ouders.

Het hof rekent de man extra aan dat de vader ondanks zijn veroordeling voor de mis handeling van zijn oudste zoon weer de fout is ingegaan met een ander kind.

Ook is de straf hoger dan die de rechtbank oplegde, omdat de periode langer is. Het ging niet om weken, maar om maanden.

De moeder blijft ontkennen dat ze haar kind heeft geslagen of verwaarloosd. Haar (inmiddels ex-)man heeft de ernstige mis handelingen wel erkend.

Moeder schopt modeldochtertje (3) omdat ze “te moe” is om te presteren

Hielspoor is vaak erg pijnlijk. Maar hoe kom je eraan en nog beter, hoe kom je er weer vanaf?! Zo dus!