in

USB-stick op graf van vermoorde jonge vrouw (22) uit Maastricht

Op het graf van de 22-jarige vrouw uit Maastricht die in juli omkwam in een villa in Hilversum is een usb-stick gevonden.

In een tekst op die stick waarschuwt een anoniem persoon dat Kelvin M., die wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood, onmogelijk uit noodweer kan hebben gehandeld zoals M. beweert.

Dat bleek vandaag op een regiezitting in de rechtbank in Lelystad. De vrouw lag mogelijk al dagen in de villa aan de Waldecklaan in Hilversum voordat ze op 9 juli vorig jaar werd gevonden.

Het lichaam van de vrouw werd door de brandweer gevonden. Zij gingen het huis binnen na een melding over een sissend geluid dat op gas leek. Ze is vermoedelijk met messteken om het leven gebracht.

Lees ook  Waarom we het niet kunnen helpen om een voet buiten de dekens te steken als we in bed liggen

Voor auto gesprongen
Drie dagen voor de vondst van haar ontzielde lichaam sprong de 23-jarige Rotterdammer Kelvin M. op de A27 voor een auto en raakte gewond. Hij werd langdurig verzorgd op de snelweg en naar een ziekenhuis vervoerd.

Het Openbaar Ministerie verdenkt M. van moord of doodslag op de vrouw en hield hem later aan. Hij verscheen vandaag niet voor de rechtbank. Hij revalideert nog van de zware verwondingen die hij op de snelweg opliep.

Hij wil in een nieuw verhoor meer vertellen over zijn rol bij de dood van de vrouw. M. heeft op een eerdere regiezitting in oktober verklaard dat hij handelde uit noodweer.

Lees ook  Dit voorbehoedsmiddel uit Zweden is ruim 400 jaar oud. Ik krijg dit beeld niet meer uit mijn hoofd

‘Verklaring ongeloofwaardig’
Volgens degene die de stick achterliet, klopt dit niet, zei advocaat Françoise Landerloo. ,,Kennelijk meent de schrijver dat de verklaring van mijn cliënt ongeloofwaardig is.’’

De usb-stick is eind vorig jaar door de familie van het slachtoffer op haar graf in Maastricht gevonden. Het OM heeft de eigenaar ervan nog niet getraceerd.

Op de stick staat dat de schrijver van de tekst het slachtoffer kende uit de prostitutie in Rotterdam, waar ze zou hebben gewerkt.

Op 9 april volgt een nieuwe regiezitting in de strafzaak. Op 18 juni wordt de zaak inhoudelijk afgedaan.

Waarom je ziek kunt worden van je broodtrommel

Monica Geuze wordt kaal!