in

Trucker Marinus (58) wil helpen na crash en wordt doodgereden: ‘We zijn er kapot van’

Bij een ernstige crash langs de Duitse A2 bij Castrop-Rauxel, vlakbij Dortmund, is gisteravond een Nederlandse vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen.

Het gaat om de 58-jarige Marinus uit Rotterdam, bevestigt zijn werkgever tegenover deze site.

De Nederlander kwam om het leven toen hij uitstapte om hulp te verlenen nadat een auto tegen zijn truck was geknald. Hij werd geschept door een andere auto en overleed ter plekke.

Het ongeluk gebeurde gisteravond rond half acht langs de Duitse snelweg. Een automobilist verloor de macht over het stuur en botste bij de ingang van een parkeerplaats met behoorlijke snelheid tegen een geparkeerde vrachtwagen van de Nederlandse chauffeur. De 26-jarige Duitse bestuurder van de auto overleed ter plekke.

De Nederlandse Marinus was net bezig met het bereiden van een maaltijd toen hij een enorme klap hoorde, vertelt een woordvoerder van het bedrijf waarvoor hij werkzaam was. ,,Hij was erg geschrokken en belde ons op met de vraag wat hij kon doen.

Lees ook  Dit nieuwe jeansmodel was in enkele uren uitverkocht – ondanks de torenhoge prijs

Vlak nadat hij vertelde dat hij wilde uitstappen om te helpen, werd de verbinding verbroken. Het is afschuwelijk, de medewerkster die hem aan de telefoon had is er heel emotioneel onder.”

De vrachtwagenchauffeur, met de telefoon nog in zijn hand, werd na het uitstappen van achteren aangereden door een Mercedes SUV. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Onder truck verdwenen
Ook de bestuurder van de Mercedes overleefde het ongeluk niet. Na de aanrijding met Marinus botste de 44-jarige bestuurder tegen de vangrail en vervolgens ook tegen de vrachtwagen.

Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Twee anderen die ter plaatse kwamen om eerste hulp te verlenen, raakten gewond ook gewond bij de tweede aanrijding.

De ravage bij de parkeerplaats was enorm. De eerste auto die tegen de vrachtwagen botste was bijna in zijn geheel onder de aanhanger van het voertuig verdwenen.

Lees ook  André Hazes: ‘Relatie met Bridget kan nooit goed gaan’

De vrachtwagen moest eerst omhoog gehesen worden om het wrak te kunnen bergen. De bergingswerkzaamheden zijn vanochtend hervat.

Identiteit
Volgens de eerste onderzoeken raakte de auto van de 26-jarige bestuurder om nog onbekende oorzaak in de slip, waarna hij tegen een vangrail botste.

Van daaruit slingerde hij de parkeerplaats op en kwam in botsing met de Nederlandse vrachtwagen. De Duitse politie benadrukt dat de Nederlandse trucker de toegang tot de parkeerplaats niet blokkeerde.

Volgens zijn werkgever, een transportbedrijf uit het Zuid-Hollandse Middelharnis, gaat het om een chauffeur met de nodige ervaring.

,,Hij zat al een tijdje in het vak. Marinus was een stille kracht waar je altijd een beroep op kon doen. Het is verschrikkelijk dat hij zijn wil om te helpen met de dood heeft moeten bekopen. We zijn er kapot van.”

Nepborsten van vrouw redden haar leven nadat implantaat de kogel die richtig haar hart ging stopt

Vrouw (66) geschopt en bespuugd voor buit van 40 euro op Nijmeegse begraafplaats