in

Tragisch: vader (34) sterft na zware niesaanval

De Australische Paul Doe (34) had regelmatig last van zware niesbuien. Zijn vrouw Belinda was dan ook niet direct gealarmeerd toen hij op 2 september opnieuw aan het niezen was. Toch liep het deze keer totaal anders af…

Paul mocht voor de tweede keer sinds de geboorte zijn zoontje Vaderdag vieren en tragisch genoeg was het ook de laatste keer.

Niesbui
Het gezin was thuis in Hunter Valley toen Paul opeens vreselijk begon te niezen. “Mijn zoon en ik waren die dag vroeg op en we waren de tuin in gegaan”, vertelt Belinda aan nieuwszender 9News. “We hoorden dat Paul binnen was opgestaan en in de keuken rondliep. En dat hij aan het niezen was.”

Running joke
Omdat dit wel vaker gebeurde, was Belinda niet meteen ongerust. “Het was niet ongewoon voor hem”, gaat Belinda verder. “Het was eigenlijk een running joke dat als hij niesde, dat niet voor 1 keer was, maar meteen voor 20 keer op rij. Dat was gewoon wie hij was.”

Lees ook  Hartverscheurende beelden: moeder laat pasgeboren baby achter op luchthaven

Snurken
De kleine Travis hoorde zijn vader tekeer gaan en rende naar de deur om hem te begroeten. Toen Paul niet naar buiten kwam, wierp Belinda een blik naar binnen. Ze zag dat haar man op de grond lag met zijn ogen dicht. “Het was alsof hij deed of hij aan het snurken was”, zegt ze. “Dat deed hij wel vaker. Hij vond het hilarisch om dat te doen. Dus ik dacht dat hij het weer deed.”

Bewusteloos
Toen Belinda echter dichterbij kwam, zag ze al snel dat het mis was. Paul was bewusteloos. Ze belde meteen de hulpdiensten en die probeerden nog een uur hem te reanimeren, maar zonder resultaat. Paul overleed op Vaderdag.

Emfyseem
Hoewel de officiële resultaten van de lijkschouwing nog niet binnen zijn, wijst een eerste analyse erop dat Paul leed aan emfyseem (een aandoening waarbij de longen sterker uitgerekt zijn dan normaal terwijl de interne microstructuur van longblaasjes deels verloren is gegaan) en een gebrekkige hartklep. Dit kan hem door het niezen fataal zijn geworden.

Lees ook  Deze vader sloeg zijn eigen babytje een 12-voudige schedelbreuk omdat hij huilde tijdens een potje FIFA… AFSCHUWELIJK!

Geldinzameling
Collega’s van Paul hebben ondertussen een geldinzameling georganiseerd voor zijn weduwe. Deze bracht in 9 dagen tijd al meer dan 15.000 euro op. Het geld zal onder meer gebruikt worden voor de begrafenis.

Ademruimte
“We kunnen het nog altijd niet begrijpen dat Paul ons zo vroeg verlaten heeft”, aldus Kylie Tanks, die samen met haar man het betonbedrijf runt waar Paul werkte. “Hij had altijd een lach op zijn gezicht, ongeacht hoe stresserend of hoe druk het was. Paul en Belinda hadden net hun eerste huis samen gekocht en daar hadden ze zo hard voor gewerkt. Met onze inzamelingsactie willen we Belinda een beetje ademruimte geven, terwijl ze met het verlies probeert om te gaan.”

Een broek aanpassen zonder hem aan te hoeven trekken? Met deze hack kies je altijd de goede maat!

Dít vieze detail over Expeditie Robinson is onthuld en je wilt gelijk nooit meer meedoen