in

Tieners krijgen levenslang voor het doodslaan van een dakloze man.

Twee tieners die een dakloze man doodsloegen omdat “het grappig was” kregen een levenslange gevangenisstraf. Razvan Sirbu (21) werd achtergelaten met een gebroken schedel en breuken in zijn gezicht en ribben. Charlie White en Alex Mcdonald lanceerden een willekeurige aanval met een beenhouwersmes. De twee, beiden 19, kregen een minimumgevangenisstraf van respectievelijk 16 en 18 jaar.

Het lichaam van Sirbu werd op 7 mei van vorig jaar gevonden in Cave Hill in Maidstone, Engeland. De man lag in de buurt van de tent waar hij woonde en die eveneens gevandaliseerd werd.

Lees ook  Te veel hooikoorts tabletten geslikt? Dit kan er gebeuren!

Een neuropatholoog die het brein van Sirbu onderzocht, gelooft dat hij na de brutale aanval nog 30 minuten overleefde. Bewakingsbeelden van een skatepark tonen hoe White de kledij die hij tijdens de aanval droeg aan het verbranden was.

Bloed dat gevonden werd op een grijze jas van Macdonald stemde overeen met het bloed van Sirbu. De onderzoekers ontdekten een gesprek tussen hem en White waarin hij zei dat hij het slachtoffer in het gezicht bleef slagen “omdat het grappig was.”

Lees ook  Deborah (36) verbrak het contact met haar moeder: ‘Of ik een moeder mis? Ik heb er nooit een gehad’

White en Macdonald bleven de moord ontkennen, maar werden door de jury op 16 januari 2018 schuldig bevonden.

Na de veroordeling werd Macdonald agressief en probeerde hij de politieagenten, die hem naar zijn cel begeleidden, aan te vallen.

Mama waarschuwt anderen over vrij verkrijgbare medicijnen, die ervoor zorgden dat haar zoontje bijna overleed

Rouwende pony’s houden de hele nacht wake langs de kant van de weg nadat lid van hun kudde door automobilist aangereden werd.