in

Terroristen wilden zelfmoordaanslag plegen en auto laten ontploffen!

De Nederlandse politie en inlichtingendiensten doen hun stinkende best om terroristen op te pakken voordat ze echt grote schade aan kunnen richten. Twee Amerikanen die gestoken worden is één ding (ook heel erg natuurlijk), maar een bomaanslag of tientallen mensen neer maaien met een vrachtwagen of een geweer is een tweede. Vandaag werd bekend gemaakt dat de politie een grote aanslag heeft voorkomen.

Lees ook  Trein botst tegen vrachtwagen op overweg Roermond, bekijk de beelden

De politie heeft zeven mannen aangehouden die worden verdacht van het beramen van een grote terroristische aanslag in Nederland. Drie van de mannen komen uit Arnhem, twee uit Rotterdam, een uit Huissen en een uit Vlaardingen. Ze zijn aan het eind van de middag aangehouden in Arnhem en Weert.

Het Openbaar Ministerie is er van overtuigd dat er met de aanhoudingen een terroristische aanslag is voorkomen. Aan de aanhoudingen ging een maandenlang strafrechtelijk onderzoek vooraf. De spil in de groep is een 34-jarige man van Iraakse afkomst uit Arnhem.

Lees ook  Dode man (56) uit Boxmeer kwam door geweld om het leven

Het plan van de groep was vermoedelijk om met bomvesten en Kalasjnikov AK47’s een aanslag te plegen op een groot evenement. En op een andere plaats wilden ze een autobom tot ontploffing brengen. Naar het precieze doel wordt nog onderzoek gedaan.

Jos Brech komt met een verklaring

Geert Wilders “Sukkels besturen ons: Grenzen wagenwijd open en zelfs terreurgroepen in Syrië steunen?”