in

Te veel hooikoorts tabletten geslikt? Dit kan er gebeuren!

Eén hooikoorts pilletje per dag is meestal de standaarddosering als je medicatie tegen allergische reacties gebruikt.

Maar geldt dat ook voor mensen die veel groter of zwaarder zijn dan gemiddeld? En mag je als je erg last hebt een pilletje meer nemen?

Zelf zou ik hier geen advies over willen geven en daarvoor verwijs ik jullie door naar de apotheek, drogist of huisarts.

Wel las ik ik op Margriet.nl een artikel over wat er met je kan gebeuren als je te veel van het hooikoortsmedicijn neemt.

Welke hooikoortstabletten zijn er in Nederland verkrijgbaar?
Zonder recept kun je in Nederland cromonen en antihistaminica tabletten kopen. Deze bevatten een lagere dosering werkzame stof dan corticosteroïden, dat alleen door een huisarts worden voorgeschreven. Met al deze medicijnen moet je goed oppassen en en je aan de bijsluiter houden.

Lees ook  Lantaarnpalen staan netjes geparkeerd in Zwijndrecht

Minder onschuldig dan gedacht!
De cromonen en antihistaminica zorgen er voor dat je hooikoortsklachten zoals een loopneus, jeukende ogen of niezen, verminderen.

In sommige gevallen is de allergische reactie echter zo sterk, dat je misschien nog een tablet in wilt nemen.

Doe dat niet, want je zou wel eens een overdosis binnen kunnen krijgen en de gevolgen zijn minder onschuldig dan je wellicht denkt!
Dit zijn de klachten bij overdosis

Lees ook  Yolanthe deelt verdrietig bericht

Meestal mag je van een bepaald middel maar één pilletje per dag nemen en bij sommige medicijnen wel drie! Check dit goed op de bijsluiter of overleg met je huisarts.

Neem je een overdosis dan kun je deze klachten krijgen: trillingen, hartkloppingen, toevallen en hallucinaties!

Treedt één van deze verschijnselen op na het nemen van (te veel) hooikoortstabletten neem dan contact op met je huisarts over wat je moet doen!

Helene (39): ‘de oppas is al twee keer mijn kinderen kwijtgeraakt’

Deze 20 woorden spreken we massaal verkeerd uit. Zo moet het wél!