in

Supermarkten beginnen hun plastic verpakkingen van de groente en fruit-afdeling te verwijderen!

Supermarkten beginnen hun plastic verpakkingen van de groente en fruit-afdeling te verwijderen!
door Zelfmaakideetjes

Plastic wordt een steeds groter probleem in de wereld. Er komen steeds meer mensen bij dus wordt er ook steeds meer plastic gefabriceerd.

En het fabriceren van plastic is nou niet echt een schoon proces. Daarom is het van belang we steeds minder plastic gaan gebruiken en in plaats daarvan karton of papier te gaan gebruiken.

Als je naar de supermarkt gaat kom je vaak terug met verschillende plastic verpakkingen zoals tasjes van groenten of fruit, draagtassen en plastic productverpakkingen.

Lees ook  Mijn vriend Tom denkt dat hij een echte hond is - Ik laat hem zelfs uit

In Nieuw-Zeeland zijn ze daarom een test gestart met het volledig schrappen van plastic verpakkingen voor groenten en fruit.

Nigel Bond is één van de mannen die met het initiatief is gestart. Hij wilt de consumentenervaring veranderen:

Wanneer je de supermarkt binnenloopt, dan komen de geuren van groenten en fruit je tegemoet! Van frisse citroen tot de geur van uien!

Nigel Bond heeft ook nieuwe koelsystemen ontwikkeld. Fijne nevel wordt over de groenten geblazen en die zorgt ervoor dat groenten en fruit langer houdbaar blijven en ook verspreiding van schadelijke bacteriën wordt voorkomen.

Lees ook  Vrouw beleeft de schok van haar leven als ze ziet wie er steeds komt aanbellen.

En het concept werkt! Er wordt nu wel tot 300% meer groenten en fruit verkocht en zelfs de Verenigde Staten en andere landen hebben ook interesse in het schrappen van verpakkingen.

Er zijn nog wel wat kleine producten van zoals paddenstoellen of bosbessen die in kleine recyclebare doosjes verpakt kunnen worden. Deze doosjes kunnen de volgende keer weer meegenomen worden om nieuwe producten in te doen. Volgens Nigel is het een kwestie van tijd tot alle supermarkten dit gaan doen!

Wat vind jij van dit concept? Zouden ze dit in de Nederlandse supermarkten ook moeten doen?

Vrouw drinkt en wast zicht met haar eigen urine

Lantaarnpalen staan netjes geparkeerd in Zwijndrecht