in

Supermarkt in Bilthoven geeft twee klanten een winkelverbod vanwege racisme bij de kassa

Supermarktketen Hoogvliet in Bilthoven heeft twee klanten een winkelverbod opgelegd vanwege racisme.

Dat gebeurde nadat het tweetal zaterdagmiddag meende dat een andere klant voordrong. Die beten ze vervolgens toe dat ze ‘beter terug kon gaan naar eigen land’.

De aangesproken vrouw accepteerde dat niet, diende haar belaagster scherp van repliek en filmde dat ook met haar mobiele telefoon, zo is op Facebook terug te zien.

‘Ik betaal hier ook belasting en straks jouw AOW.’ De aangesproken vrouw weigerde meermaals haar woorden terug te nemen. Het duurde geruime tijd voordat supermarktmedewerkers tussenbeide kwamen.

De racistisch bejegende vrouw is aangeslagen door het incident in de supermarkt aan de Leyenseweg, schrijft ze. ,,Ik ben aan het shaken en aan het huilen.

Lees ook  Internet kan uit na het zien van deze smerige video:

Zojuist zo iets ergs ervaren bij Hoogvliet Bilthoven. Een kassa ging open en ik was aan de beurt. Een oudere mevrouw duwde haar kar zo hard tegen me aan.

En ik legde mijn spullen netjes op de band. Ze begon me uit te schelden en de rest spreekt voor zich. Welkom in anno 2020, Nederland, waar je bent geboren en hard werkt voor je centen.

Het doet me zoveel pijn dat dit nog gebeurt.” De Facebookpost waarin de vrouw haar verhaal uit de doeken doet, is inmiddels door duizenden mensen geliket en gedeeld.

Lees ook  Vrouw beleeft de schok van haar leven als ze ziet wie er steeds komt aanbellen.

De supermarktketen zegt in een reactie het voorval ‘heel erg te vinden. ‘Uiteraard tolereert Hoogvliet geen racisme in haar winkels en daarom zijn de klanten in kwestie aangesproken en hebben een winkelverbod gekregen.’

Een woordvoerster van het bedrijf geeft aan dat inmiddels contact is opgenomen met de beledigde vrouw en dat Hoogvliet met haar in gesprek wil over hoe het incident beter en sneller opgelost had kunnen worden.

Dat gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden. De vrouw meldt op Facebook dat Hoogvliet excuses heeft gemaakt voor het incident.

Slået op af Oumaima Dah i Lørdag den 15. august 2020

 

Na*kte ‘bosknuffelaars’ in Ede beboet: ‘Dit is natuurlijk helemaal niet de bedoeling’

Meisje (16) al drie dagen vermist: familie maakt zich grote zorgen