in

Stervende jongen, 3, is gedwongen om z’n laatste dagen in isolatie door te brengen – wens hem sterkte!

De ouders van een dapper jongetje dat vecht tegen een kankergezwel in de hersenen hebben gezegd dat ze er alles aan doen om herinneringen op te halen, omdat hij misschien zijn laatste dagen doorbrengt in een lockdown als gevolg van het coronavirus.

De pandemie heeft de wereld in haar greep, waardoor veel landen gedwongen zijn om quarantainemaatregelen af te dwingen.

Jo en Matt Deeley wonen in Groot-Brittannië, dat momenteel in lockdown is, en hun driejarige, Xander Deeley, heeft een vorm van hersenkanker die zijn leven zou kunnen claimen voordat de normaliteit is hersteld.

Mama Jo dringt er nu bij andere ouders op aan om elk moment dat ze met hun kinderen hebben te koesteren en ervoor te zorgen dat ze thuis blijven terwijl de dreiging van COVID-19 blijft bestaan.

Volgens de Daily Mirror, zei Jo, 42:

“Het maakt me van streek als ik mensen zie kreunen en kreunen over het feit dat ze binnenshuis vastzitten terwijl het land in een afgesloten ruimte zit.

“Zoveel mensen zullen hieruit komen en op een dag kunnen terugkeren naar hun normale leven – maar dat zal voor ons niet het geval zijn. Mijn kind zal waarschijnlijk niet aan de andere kant van dit alles staan.

“Ik wil gewoon dat ouders zich realiseren hoe kostbaar hun kinderen zijn. Ja, ze kunnen zich testen, maar als ze 24 uur per dag, 7 dagen per week in de buurt zijn, terwijl de scholen gesloten zijn, kan dat ook een kans zijn om herinneringen op te halen. We moeten elk moment met onze kleintjes koesteren.”

Lees ook  Geurkaarsen kunnen een ernstig risico vormen voor de gezondheid van je baby

Jo, uit Solihull, in Engeland, merkte afgelopen juni voor het eerst dat er iets mis was met Xander, toen hij aan het overgeven was en zei dat hij zich duizelig voelde.

Zij en echtgenoot Matt dachten dat het misschien een oorontsteking was, maar ze hadden een gebroken hart toen de artsen een agressieve hersentumor vonden.

Xander heeft sindsdien drie grote operaties ondergaan en heeft een intensieve behandeling ondergaan – helaas is de kanker uitgezaaid en is nu voorbij het punt van genezing.

Jo legde uit: “Hij zat toen in de kinderkamer, dus ik nam aan dat hij gewoon iets had opgepikt, zoals kinderen doen. Hij zou zich voor een paar dagen verzamelen en lijkt in orde, en dan teruggaan naar een slechte situatie.”

Ondanks de vele operaties die hij heeft ondergaan, was zijn prognose door de zeldzaamheid van Xander’s kanker nooit goed.

En toch heeft de driejarige dapper gestreden en zijn ouders geïnspireerd met zijn wil om ondanks alles door te gaan.

Jammer genoeg werden Jo en mat onlangs nog opgeroepen nadat uit een scan bleek dat er nog twee tumoren op zijn wervelkolom waren gesprongen.

Jo zei: “We wisten dat het slecht was toen het ziekenhuis ons belde om te zeggen dat we persoonlijk moesten komen, ondanks de afsluiting van het land door het coronavirus.

Lees ook  Man sterft aan hartaanval nadat hij elke dag één energiedrankje dronk.

“Om bot te zijn, het was game over. Ze vertelden ons heel zachtjes dat ze niets anders konden doen. Het was absoluut verwoestend.

“Omdat de Covid-19 uitbraak betekent dat de klinische proeven ook in de wacht staan, is elk laatste beetje hoop van ons weggerukt.”

Xander moet nu in isolatie blijven omdat zijn immuunsysteem na zijn kankerbehandeling in zo’n kwetsbare toestand verkeert.

Jo weet niet zeker hoe lang haar babyjongen nog heeft, maar zij en Matt willen er het beste van maken.

“In zekere zin is het bijna een opluchting dat Matt en ik op dit moment niet kunnen werken vanwege het virus, want dat betekent dat we elke dag met Xander en Elora kunnen doorbrengen, om herinneringen op te halen als een familie.”

Wat een werkelijk rampzalige situatie voor dit arme gezin. Kanker is zo’n vreselijke ziekte dat we nooit moeten stoppen met vechten.

Onze gedachten en gebeden gaan uit naar kleine Xander – hier is voor hem het leven zo lang mogelijk.

Deel dit artikel of laat een bemoedigende opmerking achter voor Xander’s ouders, Jo en Matt. Ze zitten midden in een situatie waarin geen enkele ouder zich ooit zou moeten bevinden en ze hebben al onze gebeden nodig!

7-maanden oude baby gediagnosticeerd met coronavirus ondanks dat het gezin de juiste richtlijnen volgde

Vrouw haalt meer dan 50.000 euro spaargeld af uit angst voor bankencrisis door corona en wordt beroofd