in

Spugende en met wc-water gooiende Almelose veelpleger gaat bijna vier maanden de cel in

De rechter in Almelo heeft een 35-jarige veelpleger uit Almelo veroordeeld tot drie maanden cel. De man gooide twee weken geleden in het arrestantencentrum Borne een beker met toiletwater over een agente en bespuugde een GGD-arts. Ook bedreigde en beledigde hij meerdere politiemensen. Omdat een andere voorwaardelijke staf van drie weken is omgezet naar onvoorwaardelijk, moet hij bijna vier maanden de cel in.

Als politiemensen nog geen twee weken geleden, op 25 april, de melding krijgen dat de man in zijn woning aan het doordraaien is en spullen uit zijn raam gooit, nemen ze het zekere voor het zekere en gaan met meerdere agenten op pad om in te grijpen.

Daar zien agenten een kapot raam en allerlei spullen op straat liggen. In de woning treffen ze de verwarde man en een doodsbange huisgenoot aan. Voordat ze de verdachte in de boeien kunnen slaan, gaat hij ook uit zijn bol tegen hen. “Ik ga jullie allemaal doodschieten”, roept hij en dreigt daarnaast om de woningen van de agenten in brand te steken.

Toiletwater
Uiteindelijk wordt de voor de politie bekende veelpleger in de boeien geslagen en overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. In de nacht van 25 op 26 april vernielt hij zijn matras en zet een bekertje met toiletwater klaar. Een agente die hem de volgende ochtend, via het luik van de cel, ontbijt komt brengen krijgt de beker met toiletwater over zich heen.

Lees ook  Man wil opgepakt worden en krijgt zijn zin - Dik twee jaar celstraf!

Achteraf blijkt dat het niet alleen water is dat de agente over zich heen krijgt. Uit camerabeelden blijkt dat de 35-jarige zichzelf die nacht boven het toilet heeft bevredigd en niet doortrok. De agente doucht zich daarna meermaals, maar raakt het gevoel van walging niet kwijt. Ze krijgt een schadevergoeding van 550 euro toegewezen door de rechter.

Na het gooi-incident wordt een GGD-arts ingeschakeld, maar ook zij is slachtoffer van de boosheid van de verdachte. Hij bespuugt haar als het luik van de cel opengaat. De arts droeg op dat moment een gezichtsbedekkend masker en een mondkapje. Uit een slachtofferverklaring wordt duidelijk dat ze niet bang is voor een mogelijke besmetting met het coronavirus, maar het wel heel erg smerig vindt. Zij wil 400 euro smartengeld van de veelpleger en krijgt dat ook toegewezen.

“Psychose en boosheid”
De verdachte verkeerde op 25 april in een psychose. Het is niet de eerste keer, de man heeft niet alleen al een enorm strafblad, maar ook een verleden vol gedwongen opnamen in psychiatrische klinieken. Geen van de maatregelen hielp om het gedrag aan te pakken, concludeert de reclassering in een rapport.

Lees ook  Corona rukt verder op: meer dan 600 nieuwe besmettingen

Zelf heeft de reclassering de veelpleger al opgegeven, men ziet er geen heil in om nog eens met hem aan de slag te gaan. In het rapport geeft de reclassering aan dat de enige oplossing tbs met dwangverpleging is. Omdat deze feiten niet ernstig genoeg zijn om zo’n verregaande maatregel op te leggen, is het advies om maar ‘gewoon af te straffen’.

De eis van de officier van justitie was een celstraf van vijf maanden. Ook wil ze een nog openstaande voorwaardelijke straf van drie weken omzetten. De Almelose rechter neemt alleen het laatste deel van haar eis over, de veelpleger moet naast de drie maanden ook die drie weken uitzitten.

Veelpleger
Vorig jaar stond de veelpleger nog voor de rechter, omdat hij zichzelf bevredigd had in de trein van Enschede naar Hengelo en ook omdat hij een meisje van twaalf probeerde over te halen om hem s*ksueel te bevredigen. Dat gebeurde in een park in Hengelo. Een agente die in haar vrije tijd in het park was zag dat de man het meisje benaderde en greep in.

De rechtbank besloot uiteindelijk dat het niet bewezen was dat de man zoveel druk uitoefende dat er sprake was van een strafbaar feit. Hij kreeg uiteindelijk één maand cel voor de schennis van de eerbaarheid.

Aan deze 15 zaken kan je zien of je het corona virus al hebt gehad

Man en vrouw aangevallen door meisjes