in

Sommige Pokémonkaarten zijn 80.000 euro waard, heb jij er nog op je zolder liggen?

Pokémonkaarten worden nog steeds verkocht, maar de gigantische hype van meer dan 20 jaar geleden lijkt wel voorbij. Dat neemt echter niet weg dat sommige Pokémonkaarten nog immens veel waard zijn.

Zo is er vorige week nog een kaart verkocht voor omgerekend maar liefst 80.000 euro. Het gaat om trainer-kaart die in 1999 uitgebracht werd en toegang gaf tot een geheim toernooi. Tijdens een veiling werd deze vorige week dus voor absurd veel geld verkocht.

Kaarten uit de eerste generatie
Dat is echter niet de enige kaart met een behoorlijk hoge waarde. Zo zijn kaarten van de allereerste generatie (kaarten aangekocht in 1999-2000) vaak behoorlijk wat waard. Hoe zeldzamer, des te meer ze kunnen opbrengen.

Lees ook  Echtgenoot weigert te helpen in het huishouden. De briljante wraak van zijn vrouw doet hem daar snel spijt van krijgen.

Een glinsterende Charizardkaart zoals onderstaande zou maar liefst zo’n 1.800 euro waard zijn. Voor een Machamp bieden ze ook al vaak 900 euro, een Blastoise en Venusaur zou nog steeds per stuk zo’n 800 euro waard zijn en een Gyrados een kleine 570 euro.

Indien je nog een grote doos met oudere Pokémonkaarten op de zolder hebt liggen, kan je ook heel wat verdienen. Per kaart kan je namelijk tussen de 10 en 50 euro krijgen. Indien je dus een grote verzameling van deze eerste generatie verkoopt, rijf je ook flink wat euro’s binnen.

Lees ook  Verdrietig nieuws voor de moeder van Gerard Joling

Kaarten zoals Charmander, Charmeleon, Cubone, Lapras, Ditto, Aerodactyl en Pikachu zijn dit geld waard. Vereiste is wel dat ze in uitstekende staat zijn.

Sommige kaarten zijn enkele euro’s waard
Lang niet alle kaarten hebben natuurlijk een grote waarde. Deze uit latere generaties kunnen ook geld opbrengen, maar dan moeten ze zeer zeldzaam zijn. De oudere kaarten die groot in aantal zijn, brengen maximaal zo’n 50 cent tot 2 euro op.

Dit geldt voor Pokémon zoals Persian, Psyduck, Mankey, Caterpie, Pidgey, Bulbasaur, enz. Nieuwere kaarten die vaak voorkomen, leveren dan weer maximum enkele centen op en zijn enkel interessant om in bulk te verkopen

Max Verstappen is getemd door deze prachtige Turkse brunette (foto’s)

Vetzak wordt betrapt terwijl hij stiekem kinderen aan het filmen en begluren is