in

Slachtoffers treinongeluk Oss zijn 4, 4, 6 en 8 jaar, drie zusjes betrokken

Bij het spoordrama op de spoorwegovergang in de Braakstraat in Oss waren donderdagochtend drie zusjes betrokken. Twee meisjes zijn overleden, de derde is zwaargewond.

De twee jongste kinderen die donderdag om het leven kwamen bij het ongeluk waren vier jaar oud. Eén slachtoffer was zes jaar en de oudste was acht. Ze komen allemaal uit Oss, net als het kind van 11 dat zwaargewond raakte. De begeleidster is een 32-jarige vrouw uit Heesch. Ook zij is zwaargewond.

De vrouw bestuurde de bakfiets, een zogenoemde Stint, waarmee zij met de kinderen vanuit de voorschoolse opvang op weg was naar de basisschool. Door nog onbekende oorzaak kwamen zijn op de gesloten, bewaakte spoorwegovergang met de bakfiets op het spoor terecht. Op dat moment passeerde daar een trein die de bakfiets schepte. Vier kinderen overleden ter plekke. Het vijfde kind en de begeleidster werden met zware verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd. Hun toestand is zorgwekkend.

Lees ook  Man (50) vermoordt ouders en schoonouders

Oorzaak
Over de oorzaak van het ongeluk, werd al veel gespeculeerd. De politie zegt: “In deze fase van dit onderzoek lopen we niet vooruit op de uitkomsten daarvan. Het onderzoek bestaat onder andere uit een sporenonderzoek ter plaatse door onze verkeersspecialisten, het horen van getuigen, onderzoek aan het betrokken voertuig en het bekijken van eventueel beschikbare camerabeelden.”

Lees ook  Twee Arnhemse pubermeisjes al dagen vermist

Bij verschillende openbare gebouwen in Oss hangt donderdag de vlag halfstok naar aanleiding van het tragische ongeluk. Onder meer op het gemeentehuis en ook op het Titus Brandsmalyceum in het centrum van Oss laat men op deze manier hun medeleven blijken met de slachtoffers en nabestaanden van het spoordrama.

Nederlandse gasten bewijzen dat je opgelicht wordt bij McDonalds zonder dat je het weet

Jos Brech komt met een verklaring