in

Sarcastisch zijn kan slecht voor je hart zijn, volgens nieuwe studie

Blijkbaar kan sarcastisch zijn slecht voor je hart zijn, dus ik kan maar beter meer gezond voedsel gaan eten.

Het nieuws komt nadat de Universiteit van Tennessee een onderzoek heeft uitgevoerd onder 2.321 overlevenden van een hartaanval, en ontdekte dat degenen die negatieve eigenschappen zoals sarcasme vertoonden een groter risico liepen om te overlijden aan een tweede hartaanval in de komende twee jaar.

De universiteit keek naar overlevenden met ‘vijandige trekken’, waaronder cynisme, wrok, ongeduld of prikkelbaarheid, maar ook sarcasme, en concludeerde dat een constante staat van negativiteit je gezondheid onder druk kan zetten.

Degenen die aan het onderzoek deelnamen, deden in het begin een persoonlijkheidstest en werden daarna gedurende 24 maanden gevolgd door onderzoekers.

Lees ook  Peuter met hersenschade zal nieuwe hersenscans ondergaan alvorens beslissing om de stekker uit te trekken.

Aan het einde van de twee jaar werden de overlevingskansen van de deelnemers vergeleken met hun persoonlijkheidsscores, en vijandigheid kon nauwkeurig worden gebruikt om iemands kans op overlijden aan een herhaalde hartaanval te voorspellen.

Eerder onderzoek heeft uitgewezen dat optimistisch zijn een directe invloed heeft op de cardiovasculaire gezondheid, aangezien het stresshormonen, hartslag en bloeddruk verlaagt.

Schrijvend in het European Journal of Cardiovascular Nursing zeiden de onderzoekers:

Vijandige individuen hebben verlengde stollingstijden, hogere adrenalinespiegels, boven normale cholesterol- en triglycerideniveaus en verhoogde cardiale reactiviteit.

Deze bekende ontstekingsfactoren kunnen cardiale gebeurtenissen veroorzaken en slechte klinische resultaten verhogen.

Degenen die vijandiger zijn, hebben naar verluidt meer kans om te drinken, roken en een slechte levensstijl en voeding te hebben in vergelijking met degenen met een positievere kijk.

Lees ook  Zo gaat het nu met André Hazes

Deze mensen hebben meer kans om goed te eten en meer te bewegen, naast minder drinken of roken.

Er werd ook vastgesteld dat positieve mensen beter zijn in het stoppen met slechte gewoonten zoals roken.

Studieauteur Tracey Vitori van de University of Tennessee, Knoxville, voegde toe: Vijandigheid is een persoonlijkheidskenmerk waaronder sarcastisch, cynisch, wrokkig, ongeduldig of prikkelbaar zijn.

Het is niet slechts een eenmalige gebeurtenis, maar kenmerkt hoe een persoon met mensen omgaat.

We weten dat het overnemen van leefgewoonten de vooruitzichten voor hartaanval patiënten verbetert en onze studie suggereert dat het verbeteren van vijandig gedrag een positieve stap kan zijn.

Kim Kötter maakt zich grote zorgen: ‘Voel baby niet meer’.

Man aangehouden voor mis handeling van zijn hond