in

‘S werelds langst levende siamese tweeling zijn overleden – dit is voor hun bijzondere leven

Toen Eileen en Wesly Galyon het nieuws kregen dat ze ouders zouden worden, dachten geen van beiden dat hun kinderen ooit wereldberoemd zouden worden.

Ronnie en Donnie Galyon werden geboren op 28 oktober 1951 en overleefden samen voor 68 jaar. ’s Werelds oudste samengevoegde tweelingen bleven bij elkaar tot hun laatste adem. Ze stierven op 4 juli in hun woonplaats Dayton, Ohio.

The Daily Mail meldde dat de beroemde jongens 11 pond en 11,5 gram wogen, een zeer gezond gewicht.

Terwijl de artsen moeite hadden om perfecte manieren te vinden om de tweeling te scheiden, konden ze niet anders dan verbaasd zijn over de baby’s.

De angst om hun beide kinderen te verliezen deed de ouders besluiten de operatie niet te doen. Wat rest is geschiedenis.

Geboren met een individueel stel armen en benen, afzonderlijke harten en buik, had de tweeling één enkel spijsverteringssysteem.

Het was voor veel mensen een merkwaardig medisch fenomeen. De familie van elf kreeg al snel financiële moeilijkheden en de vader moest een moeilijke beslissing nemen.

Al op driejarige leeftijd maakten ze deel uit van een carnavalscircuit en waren ze ook de enige kostwinnaars van de familie.

Lees ook  Politie: zorgen bij familie om vermiste Danny (15) uit Groningen

De gebroeders Galyon reisden door de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Amerika met hun manager en directeur, Ward Hall, in zijn beruchte side-show World of Wonders. Ze waren “Levend persoonlijk – Galyon Siamese tweeling!”

Hun dagen werden besteed aan het babysitten van arbeiderskinderen en het eten van gratis suikerspinnen.

Uit de biografie van Hall bleek dat de tweeling werd opgevoed door hun vader en stiefmoeder, Mary, omdat hun biologische moeder weigerde met hen in verband te worden gebracht.

Volgens de Daily Mail zei hun jongste broer Jim tijdens het gesprek over het duo: “Dat was het enige inkomen. Zij waren de kostwinners.”

In 1991 trokken Ronnie en Donnie zich terug uit hun hardwerkende dagen in het circus en verhuisden terug naar Dayton, Ohio, op zoek naar vrede.

De geliefde tweeling was geschokt toen de leden van de gemeenschap geld inzamelden om in 2010 een toevoeging aan hun broer, Jim’s huis, te bouwen.

Deze toevoeging in het huis, in Beavercreek, hielp hen een eigen handicapvriendelijke ruimte te genieten.

De broers konden zichzelf niet beheersen en waren in tranen door de vriendelijke daad van de gemeenschap, onthulde Jim aan Dayton Daily News.

“Ze zullen de rest van hun dag hier comfortabel doorbrengen”, zei hij, en legde uit hoe ze eerder met pensioen hadden geleefd in een klein huis in de stad. Hij vervolgde: ‘Ze zijn beslist gelukkiger. Ze zijn zeker rustiger.’

Lees ook  Gezin koopt huis met uitzicht op homos*ksplek: “Soms zijn ze met zes man bezig”

Het leven van Ronnie en Donnie was niet gemakkelijk. Hun ouders dachten dat ze een “afleiding” zouden zijn en stuurden ze nooit naar school.

Aan toeschouwers was ook geen gebrek. Sommigen waren nieuwsgierig en hielden van hen voor wie ze waren, anderen waren gemeen en onbeleefd.

Toen het Dayton Daily News in contact kwam met Guinness World Records, gaf de woordvoerder hen de hoop die de tweeling altijd had gewild.

De woordvoerder vertelde hen dat ze de titel zouden krijgen zodra ze een Chinese tweeling, Chang en Eng Bunker, overtroffen.

Ronnie zei in een interview in juli 2014: “Dat is waar ik en Donnie altijd van hebben gedroomd, en we hopen de ring te krijgen, omdat we er van dromen om dit te krijgen sinds we kinderen waren.”

De Chinese tweeling, geboren in 1811, leefde tot de leeftijd van 62 jaar en de Galyon-tweeling was toen officieel de oudste nog bestaande samengevoegde tweeling ter wereld.

Moeder verslaat COVID-19 en bevalt van een gezonde drieling

Vrouw Nederlandse ambassadeur Libanon zwaargewond in ziekenhuis