in

Rouwende gans wacht elke dag met gebroken hart voor kantoor waar partner overleed.

Wist je dat Canadese ganzen een stelletje vormen voor het leven? Volgens biologen zoeken ze in hun tweede levensjaar een partner, bij wie ze dan hun hele leven blijven.

Wanneer de partner overlijdt, vertonen de vogels rouwgedrag. Heel wat ganzen gaan niet op zoek naar een nieuwe partner, maar blijven weduwe of weduwnaar.

De vogels maken ook een wintertrek. In de winter vliegen ze naar het zuiden en keren in de zomer weer terug. Onderweg stoppen ze om op krachten te komen en te eten.

Vorig jaar streek een koppel ganzen neer in de stad Portland in de VS. De ganzen zaten voor een kantoorgebouw en de werknemers raakten verknocht aan de dieren.

Lees ook  Met dit simpele middeltje ben je binnen 2 weken van je wratten af! Geen pijnlijke behandelingen meer!

Op de foto hieronder zien we de ganzen vorig jaar.

Op een dag sloeg echter het noodlot toe en werd een van de ganzen overreden door een bestelwagen. Het dier overleed.

De bestuurder nam de vogel mee naar binnen om hulp te zoeken, maar tevergeefs. De achterblijvende gans werd door de collega’s liefdevol Pat genoemd. Ze wisten niet of het een mannetje of vrouwtje was.

Scott Harvey verklaarde aan The Oregonian: “Pat zou blij de glazen deur zitten. Dan liep hij ernaar toe en keek naar binnen. Pat was op zoek naar zijn partner op de laatste plaats waar ze gezien was.”

Lees ook  Gaatjes in je prullenbak zijn heel handig

Maar op een dag kwam Pat niet meer opdagen. Enkele weken later verscheen er opnieuw een gans voor het kantoor en iedereen is ervan overtuigd dat het Pat was.

En zo komt het dat de gans weer elke dag buiten het kantoor zit. De arme volgen wacht met een gebroken hart op een partner die nooit meer zal terugkeren. Wie durft er nog beweren dat dieren geen gevoelens hebben?

Wat vind jij van dit verhaal?

Leuk babynieuws voor Robert ten Brink

Doe een dutje: Het geeft de gezondheid van je hart en hersenen een boost, vermindert stress en meer!