in

Schokkende beelden uit verzorgingstehuis – Esther (80) ligt met hoofd naar beneden in kussen, “happend naar adem”

Onze ouders in een verzorgingstehuis onderbrengen is nooit een gemakkelijke optie, maar vaak hebben we geen keuze.

We houden allemaal van het idee om zo lang mogelijk in ons eigen huis te wonen. Zonder hulp of bemoeienis van anderen. Maar wanneer onze ouders meer hulp nodig hebben dan dat we zelf kunnen geven, is een verzorgingstehuis een noodzaak.

En we gaan er natuurlijk van uit dat het verzorgingspersoneel voor onze dierbare ouders zorgt. Alsof ze hun eigen vlees en bloed waren als het waren.

Toen James Brown zijn 80-jarige moeder Esther ging bezoeken in haar verzorgingstehuis in Ohio stond hij voor een weerzinwekkend zicht.

James had de priesteres meegebracht en tevens vriendin van de familie, Julia Wiggins, om Esther te zien. Het centrum waar de oude dame verbleef had een zeer goede reputatie.

Lees ook  Steun voor Grapperhaus brokkelt af: helft Nederlanders wil dat hij aftreedt

Maar haar zoon trof Esther aan in een rolstoel met haar gezicht in een kussen gedraaid, happend naar adem en niet in staat om haar hoofd op te tillen.

Duurde 10 minuten voordat personeel reageerde
Priester Julia Wiggins zei dat Esther zich in de hoek van de woonkamer van het centrum bevond. Eerst had ze haar niet herkend, maar wat later besefte ze de ware horror.

“Eerst had ik niets door, maar wat later zag ik moeder Esther Brown zitten in een rolstoel, met haar gezicht in een hoofdkussen, happend naar adem en stikkend in haar eigen speeksel,” vertelde ze aan Daily Mail.

Esthers zoon James begon te huilen dat het “zijn mama was” en snelde te hulp.

Lees ook  Vrouw (22) dood aangetroffen in Zwitsers hotel na “uit de hand gelopen s*ksspel”

De twee schreeuwden om hulp en het duurde minstens 10 minuten tegen dat het personeel kwam helpen. Julia nam foto’s van Esther als bewijs van de gruwelijke behandeling die ze onderging.

James bleef de hele nacht bij zijn moeder uit bezorgdheid. Hij diende daarna een officiële klacht in.

Maar nadat de klacht werd onderzocht werd de klacht geseponeerd wegens onvoldoende bewijzen, meldt Daily Mail.

Julia deelde de foto’s die ze van Esther had genomen op Facebook met een uitvoerige beschrijving van wat ze hadden ontdekt.

Het bericht ging al snel de wereld rond en werd meer dan 150.000 keer gedeeld. 62.000 mensen hadden er geschokt op gereageerd.

Deel dit bericht om je vrienden en familie op Facebook alert te houden als je familie in verzorgingstehuizen hebt. Gruwelijk.

Koppel werd aangeraden om meisje niet te adopteren maar deed hun zin – ze zullen nooit meer dezelfde zijn

Vier op tien Nederlanders geen liefhebber Koningsdag