in

Politieagenten breken in auto in om kleine chihuahua te redden. Hondje was zo bevroren dat ze niet kon blaffen.

De meeste hondeneigenaars zijn zich bewust van het gevaar van auto’s voor hun huisdieren bij warm weer. Zelfs op een milde lentedag kunnen de temperaturen in het interieur van een auto binnen het uur oplopen tot meer dan 35 graden. Maar ook koud weer brengt ernstige risico’s zoals hypothermie met zich. Vooral kleine, fragiele en/of oudere honden zijn hier erg vatbaar voor.

Dat is waarom de sociale media zo bezorgd zijn over het lot van een kleine chihuahua genaamd Mary.

De hond werd onlangs alleen aangetroffen in een auto in New York, en dat tijdens de zogenaamde “bom cycloon” van de laatste dagen.

Lees ook  Man steekt middelvinger op naar een aap en leert direct een lesje!

Volgens de verslagen moest de politie in de auto inbreken om het diertje te bevrijden omdat de temperaturen ver onder het vriespunt waren gezakt. Een chihuahua weegt gemiddeld 2 tot 3 kg.

De agenten lieten een boodschap achter met de melding dat de eigenaar het hondje in het politiekantoor kon afhalen. De mensen ter plaatse maakten zich echter zorgen over het welzijn van het diertje.

“De hond was in zo’n shock en bevroren dat ze niet kon blaffen”, vertelde een getuige. Dezelfde getuige vertelt dat het hondje meteen de warmte van de jas van de reddende agent opzocht.

Lees ook  Dieren gedood en ernstig mishandeld bij inbraak Friese school

De eigenaar van de hond, Haoyang Chen, werd aangehouden en prompt aangeklaagd wegens dierenmishandeling.

Chen, die zei dat hij Mary samen met zijn vriendin adopteerde in december, zegt dat de politie overdreef door zijn deur op en te breken. Hij beweert dat het hondje trilde omwille van haar angst voor vreemden.

Mary werd overgedragen aan de dierenbescherming. Chen is echter van plan om de hond terug te eisen.

Papa nodigt pestkoppen uit op de begrafenis van zijn dochter om hen de verwoesting die ze aanrichtten te laten zien.

Mama bevalt in de kraamkamer na een strijd van 40 uur. Dan voelt de dokter tussen haar benen en vindt een verrassing.