in

Politie beboet man die ‘onnodig’ rondje rijdt van 270 kilometer: ‘Even weg van vrouw en kinderen’

De verkeerspolitie in de Britse graafschappen Devon, Cornwall en Dorset heeft het er maar druk mee tijdens de huidige coronacrisis.

Bestuurders controleren en hen vragen of ze wel een geldige reden hebben zich op de weg te begeven.

De vele excuses worden gedeeld op Twitter. Gisteren maakte één man het wel erg bont: hij reed een een rondje van 270 kilometer ‘om even weg te zijn van vrouw en kinderen’.

Een gestopte camper met dagjesmensen, iemand die via Marktplaats een bootje op de kop had getikt en deze was gaan ophalen en weer een ander die met een vriend op pad was om met een vrachtwagen een aantal motoren op te halen.

Allemaal geen ‘essentiële’ reizen, niet noodzakelijk en dus verkeerd. De bestuurders werden aangehouden en gingen op de bon.

Lees ook  Als de vrouw verneemt dat ze oma wordt, is ze dolblij. Maar als ze haar kleinkind ziet, verandert plotseling alles

In het Verenigd Koninkrijk mag je de straat op om eten en medicijnen te kopen, te sporten (alleen of met gezinsleden), voor doktersafspraken, voor het verlenen van zorg aan iemand die dat nodig heeft en voor werk als je niet thuis kan werken. Verder wordt mensen gevraagd thuis te blijven.

Over het algemeen gaat dat goed, meldt de verkeerspolitie op Twitter. Maar een bestuurder van een BMW was het zondag toch te veel gevraagd.

Hij reed een rondje van maar liefst 270 kilometer om, zo zei hij de agenten, ‘even weg te zijn van zijn vrouw en drie kinderen’.

Een niet-noodzakelijke reis, volgens de agenten. Hij werd aangehouden en beboet op de A30 bij Launceton.

Schokkende foto: snaveltjes eendenkuikens kapotgeslagen

Coronapatiënt Timo (22) uit Duiven tegen leeftijdsgenoten: ’Stop met feesten’