in

Piloot komt niet opdagen en daarop vliegt passagier maar zelf met toestel naar Alicante

“Uw piloot is niet komen opdagen, maar er zit een man op uw vlucht die met het toestel zal vliegen.” Dat kreeg Michelle Hannah Potts te horen, toen ze zondag in het Britse Manchester aan de gate verscheen om naar het Spaanse Alicante te reizen. Aanvankelijk was gemeld dat de vlucht van easyJet uren vertraging zou hebben, maar opeens mocht iedereen toch aan boord. Reddende engel bleek een andere piloot, die als passagier op de vlucht zat en aan zijn vakantie wilde beginnen.

Potts deed het verhaal op Facebook en deelde ook filmpjes, waarop ‘alternatieve’ piloot Michael Bradley te zien is. Hij was zondag met zijn gezin op weg naar Alicante en vertelde net voor vertrek aan de passagiers in het vliegtuig hoe de vork precies in de steel zat.

Zoontje
“Mijn vrouw die op rij 15 zit met mijn zoontje – hopelijk slaapt hij intussen, ik mag niet te luid spreken of ik krijg onder mijn voeten – maakte me vanmorgen wakker en zei: ‘onze vlucht is met twee uur vertraagd omdat er een piloot te weinig is’. Net voor we door de beveiliging gingen, vroeg ik me af of ik geen telefoontje zou doen”, klonk het.
Daarop belde de man – die ook piloot is bij easyJet – naar zijn bedrijf. “Ik ben in de terminal en heb momenteel niets te doen. Ik heb mijn vliegvergunning en mijn paspoort bij en ik zou heel graag op vakantie willen vertrekken. Als je een gunst nodig hebt: ik sta klaar.”

Lees ook  Jong slachtoffer is 39-jarige papa van baby van vier maanden: “Hij lachte nog dat hij waarschijnlijk corona had”

EasyJet antwoordde dat ze hem zou terugbellen en dat gebeurde ook. Precies 38 seconden later, volgens Bradley. En hij kreeg heel vriendelijk de vraag of hij inderdaad met het toestel wilde vliegen. “Dus als jullie het niet erg vinden dat een van je piloten er vandaag uitziet zoals ik (verwijzend naar de vakantiekledij die hij aanhad, red.), gaan we vertrekken naar Alicante”, aldus Bradley.

Op de beelden is te zien hoe daarop luid applaus en gejuich losbarst in het vliegtuig. (lees hieronder verder)

Lees ook  DIT vrachtschip huurt gewoon een klein leger in tegen Somalische piraten – Wat er dan gebeurt ga je niet geloven

EasyJet bevestigde intussen het verhaal. Volgens een woordvoerder van de vliegmaatschappij maakte de oorspronkelijke piloot deel uit van een ploeg invallers en moest hij van Liverpool komen. De originele crew van de vlucht was niet beschikbaar als gevolg van een probleem bij de luchtverkeersleiding in Frankrijk afgelopen weekend.

“We zijn onze piloot die met zijn familie van Manchester naar Alicante reisde, dankbaar dat hij wilde inspringen”, aldus de woordvoerder in verscheidene Britse media. “Daardoor zijn onze klanten op hun bestemming geraakt. Het toont ook de betrokkenheid en de toewijding van onze crew. Alles is mooi volgens de voorschriften gebeurd, want onze invallende piloot had zijn paspoort en zijn vliegvergunning bij. Veiligheid is altijd onze hoogste prioriteit.”

“Uitzonderlijk”
De woordvoerder drukte er ook op dat het om een “uitzonderlijk” geval ging en dat Bradley net vier dagen vrij was geweest en ook volgens de officiële rusttijden wettelijk mocht vliegen.

Oma (83) verslaafd aan Tinder: “S*ks met vijftig jongemannen op acht maanden tijd”

Jean (72) dood teruggevonden in Frans ziekenhuis waar hij twee weken geleden vermist raakte