in

Peuter met hersenschade zal nieuwe hersenscans ondergaan alvorens beslissing om de stekker uit te trekken.

Een jongen met zware hersenschade zal nieuwe scans ondergaan alvorens de rechter beslissing zal nemen om levenssteun uit te schakelen. Alfie Evans verloor 70% van zijn hersenweefsel als gevolg van een onbekende neurologische aandoening. Daardoor ligt hij nu in “semi-vegetatieve” staat.

De ouders Tom Evans (21) en Kate James (20) uit Liverpool willen hem verder laten behandelen en opereren.

Maar een dokter verklaarde aan de rechtbank dat er geen hoop meer bestaat voor de 20 maanden oude Alfie. De dokter zegt dat hij bewusteloos is, zich niet bewust is van zijn omgeving en niet gered kan worden.

Nu nam rechter Justice Anthony Hayden het besluit om eerst nieuwe hersenscans te laten maken alvorens een beslissing te nemen.

Lees ook  Sander heeft zijn oren laten verwijderen - Niet nodig

De dokters konden de aandoening van de kleine jongen nog niet helemaal identificeren. Het wordt omschreven als een “catastrofale degradatie” van de hersenen. Het medisch team van het Alder Hey Children’s Hospital vindt dat hem verder in leven houden “oneerlijk en onmenselijk” is.

Zijn ouders zochten ook medische hulp buiten het Verenigd Koninkrijk, en zeggen dat de jongen op hen reageert. Maar de rechtbank hoorde de dokters dan weer zeggen dat deze bewegingen niets meer zijn dan spontane stuiptrekkingen als gevolg van aanrakingen.

Lees ook  Bizarre beelden: politieagent schiet hond dood die vrouw in been bijt

De consultant die medisch advies gaf in de rechtbank zei: “Er is geen remedie en geen hoop op een remedie. Dit is een van de moeilijkste dingen ooit, zowel voor de ouders als voor de professionals.”

Eerder tijdens de zitting werd gehoord dat het begrijpelijk was dat de ouders alles doen wat ze kunnen om de jongen in leven te houden. Maar een “horde” experts kwamen tot dezelfde conclusie dat de ziekte van de jongen ongeneeslijk is.

We branden alvast een kaarsje en hopen op een wonder voor de kleine Alfie.

Wat vind jij hiervan? We zijn benieuwd naar je reacties hieronder!

Man bijt hond in de mond om te voorkomen dat zijn Jack Russel verscheurd zou worden.

Schoolmeisje (12) “geëlektrocuteerd in bad nadat haar telefoon die aan het opladen was in het water viel.”