in

Ouders schrikken wanneer ze hun pasgeboren Dochtertje te zien krijgen: “Mijn zoon noemde haar zelfs Batman”

Toen kersverse ouders Andrew en Lacey Jackson begin dit jaar hun pasgeboren dochtertje in de armen mochten sluiten, waren ze meteen doodongerust. Het meisje had immers een grote moedervlek op een derde van haar gezichtje. “Een van onze zoontjes gaf haar zelfs de bijnaam Batman”, zegt de moeder.

Moeder Lacey (35) uit Sioux Falls in de Amerikaanse staat South Dakota beschrijft zelf de paniek die ze voelde toen ze haar dochtertje Natalie te zien kreeg. Een grote moedervlek bedekt een deel van haar voorhoofd, haar neus en de omgeving rond haar linkeroog.

“Toen de verpleegster haar liet zien na de keizersnede, zag ik de zwarte vlek op de linkerkant van haar gezicht”, zegt de moeder. “De vlek leek op een blauwe plek, dus ik was bang dat ik iets verkeerd had gedaan tijdens de zwangerschap. Maar toch vond ik haar meteen zo mooi.”

Lees ook  Deze man kreeg op 36-jarige leeftijd zijn tweelingbroer… uit zijn eigen buik…

Gezondheidsrisico’s

De artsen vertelden de ouders dat het wel degelijk een moedervlek was. En ze bevestigden dat Natalie goed ademde en gezond was.

Toch gingen Andrew en Lacey een week na de geboorte voor de zekerheid naar een oogarts en een huidspecialist. Daar kregen ze te horen dat Natalie mogelijk te maken kan krijgen met een heleboel gezondheidsrisico’s. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de vlek nog zal groeien.

“De dermatoloog vertelde ons dat de vlek later een nog groter deel van haar gezicht zou kunnen bedekken”, klinkt het. “En dan vergroot ook het risico op pigmentkanker, omdat die abnormale cellen kunnen blijven groeien.”

Gepest worden

Toch hebben de ouders, verrassend genoeg, beslist om de moedervlek niet te laten verwijderen. En ook hun twee andere kinderen Elliott (7) en Devin (4) zijn er vooral enthousiast over. Toen zij hun kleine zusje voor het eerst zagen, noemden ze haar ‘Batman’.

Lees ook  Zo ziet de zus van Dionne Stax er dus uit!

“Een van de jongens vroeg wat die zwarte vlek op haar gezicht was”, vertelt moeder Lacey. “Ik zei hem dat het haar superheldenmasker was en dat ze daardoor alles zal kunnen bereiken wat ze wil.”

Al is het koppel ook bezorgd dat Natalie later gepest zal worden. “We weten dat ze het later niet altijd even gemakkelijk zal hebben, zowel mentaal als fysiek. Maar we weten ook dat de vlek haar sterker zal maken. Wij zullen haar alvast altijd vertellen dat de moedervlek een deel van haar persoonlijkheid en haar leven is. Hopelijk zal ze de vlek zelf ook aanvaarden.”

ZO gebruiken bijna alle vrouwen hun tampons verkeerd, jij doet dit waarschijnlijk ook fout!

Moeder (27) redt haar ongeboren kindje door 7 liter water per dag te drinken.