in

Origineel: Joost vraagt zijn vriendin ten huwelijk met boodschap in maisveld

De Brabantse Joost Roothans heeft zijn vriendin op een wel heel bijzondere manier ten huwelijk gevraagd. Hij liet zijn maisveld zo inzaaien dat er een huwelijksaanzoek zichtbaar werd.

Na een paar maanden was de boodschap ‘Anneke, wil je met me trouwen?’ te lezen. ,,Ze had helemaal niets door en was erg verrast”, glimlacht Joost.

De 31-jarige Joost uit Schaft, een dorpje tegen de Belgische grens, hoefde voor het aanzoek het maisveld niet met de hand te bewerken.

,,De laatste jaren werken we met een gps in een machine die de mais volgens een model kan planten”, zegt hij.

,,Omdat ik ook in mijn relatie op een punt stond om de volgende stap te zetten, tekende ik een ontwerp uit met een huwelijksaanzoek erin. In april werd het maisveld ingezaaid en al snel werd duidelijk dat het goed zat.”

Lees ook  Sander heeft zijn oren laten verwijderen - Niet nodig

Controle met drone
Joost controleerde nog een keertje met een drone of het aanzoek wel duidelijk leesbaar was. Vervolgens regelde hij een vliegtuig en vloog hij met zijn vriendin Anneke over het veld.

,,Ze had helemaal niet door waar ik mee bezig was en zei gelukkig volmondig ja. Ik zie de actie dus wel als een groot succes.”

Even leek de coronacrisis roet in het eten te gooien. Door de maatregelen waren pleziervluchten aan banden gelegd.

,,Omdat het ook maar een klein vliegtuigje is, konden we geen 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Dankzij de versoepelingen konden we uiteindelijk toch vliegen. Gelukkig is al het werk dus niet voor niets geweest.”

De 29-jarige Anneke Lavrijsen (29) is blij met de manier waarop ze ten huwelijk gevraagd is. ,,Zo’n aanzoek krijgen is natuurlijk niet elke vrouw gegund.

Lees ook  Dít zijn de gevaarlijkste plekken in huis om s*x te hebben

Daar kan je toch geen nee op zeggen”, vertelt ze met een stralende glimlach. Anneke leerde haar toekomstige echtgenoot kennen in het uitgaansleven.

Van het een kwam het ander en intussen vormen ze al anderhalf jaar een paar. ,,Ik wist niet dat hij met een dergelijk plan bezig was”, bekent ze. Het koppel krijgt veel positieve reacties op het nieuws.

Economisch verlies
Het aanzoek betekent ook dat Joost minder kan verdienen aan zijn maisveld. De ontbrekende mais kon immers niet geoogst worden.

,,Als je dat zo rationeel bekijkt, dan kost me dit inderdaad wel enkele euro’s. Maar kijk, als je dan in ruil daarvoor straks gelukkig getrouwd bent, dan neem je dat er met een glimlach bij”, grijnst hij.

Amerikaans coronavaccin slaat aan: ‘Mogelijk nog dit jaar op de markt’

Bridger (6) redt zusje uit kaken bijthond: ’Een held’